Ranskalle kokkien maailmanmestaruus – näin kävi Suomelle

Suomi ei yltänyt tänä vuonna palkintosijoille kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa Ranskan Lyonissa.

Suomen edustajat vuoden 2013 Bocuse d´Or -kilpailussa, Mika Palonen ja Juho Ekegren, antoivat näyttönsä ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina. Tiimi onnistui suorituksessaan hyvin, mutta kovatasoisessa kilpailussa edelle kiri 11 maata ja Suomen lopullinen sijoitus oli 12.

Suomen joukkue keräsi suitsutusta keittiötyöskentelystä. Kisaan lähdettiin harjoittelun tuomalla varmuudella rennosti nauttimaan makujen rakentamisesta, ja tehty työ näkyi. Keittiötyöskentelystä tuli täydet pisteet ja lisäksi Juho Ekegren oli ehdolla kilpailun parhaaksi assistentiksi.

– Kilpailussa oli tosi kova taso, eikä kukaan osannut arvata sijoituksia. Mikään maa ei ollut huono, mutta kilpailu kovenee varmasti tästä vielä entisestään. Meillä oli onnistunut suoritus, tänään se riitti tähän, totesi valmentaja Henry Tikkanen keskiviikkona.

Yllättävä kärkikolmikko

Isäntämaa Ranska teki komean paluun gastronomisen taivaan kirkkaimmaksi tähdeksi, kun Thibault Ruggeri sai kultaisen patsaan itseltään Paul Bocuselta keskiviikkoillan palkintotilaisuudessa.

Hopealle ylsi Tanska, jonka uusi edustaja Jeppe Foldager sai kiitosta siitä, että myös moninkertaisen Bocuse d´Or -mitalistin Rasmus Kofoedin jälki näkyi kilpailuannoksessa.

Pronssia sai yllättäjä Japani, jolle palkintosijoitus oli ensimmäinen. Noriyuki Hamadan itkusta ei ollut tulla loppua. Annokset herättivät yhtä lailla suuria tunteita päivällä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat