Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt se selvisi! Hän edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa: "Selkeä voittaja"

Johan Kurkela edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa jo toistamiseen.
Johan Kurkela edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa jo toistamiseen. Bocuse d'Or Finland
Julkaistu 28.05.2025 17:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskisoihin kaudelle 2026–2027 valittiin keskiviikkona Turun Logomossa.

Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2026–2027 valittiin 28.5.2025 Turun Logomossa järjestettävissä karsintakilpailuissa. Kilpailupaikasta taistelivat kolme suomalaista huippukokkia: Niko Tähti, Mikko Pakola ja Johan Kurkela.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin ja vaativin kokkikilpailu, jonka finaali käydään Lyonissa, Ranskassa. Kilpailuun valittava edustaja omistautuu täysin valmistautumiseen, harjoitellen täysipäiväisesti noin vuoden ajan Euroopan-karsintoja 2026 ja maailman finaalia 2027 varten.

Voiton tiukassa kilpailussa vei tällä kertaa Johan Kurkela. Toiselle sijalle ylsi Mikko Pakola ja kolmanneksi Niko Tähti. Kurkela edusti Suomea myös kaudella 2022–2023.

– Piste-ero voittajan ja toiseksi tulleen välillä oli yli 100 pistettä, eli oli selkeä voittaja, tuomaristossa istunut keittiömestari Tommi Tuominen kommentoi tulostenjulkistuksessa.

Suomen edellinen edustaja oli kokki Ismo Sipeläinen, joka sijoittui Bocuse d'Or -finaalissa 12:nneksi tammikuussa 2025.

Lue myös: Suomalainen Michelin-ravintola sulkee ovensa välittömästi

Kisa-annoksissa parsaa, huhtasientä ja viiriäistä

Vati - Johan Kurkela

Karsintakilpailutehtävinä oli valmistaa kasvisannos ja liha-annos. 

Kasvisannoksessa pääraaka-aineina olivat valkoinen parsa ja huhtasieni. Näiden elementtien lisäksi tuli valmistaa kaksi lisäkettä ja kastike.

Liha-annoksessa päätuotteina olivat viiriäinen sekä viiriäisen muna. Viiriäiset tuli valmistaa ja esitellä kokonaisina, ja viiriäisen munan tuli olla tunnistettavassa muodossa. Lisäksi annoksessa oli oltava yksi emulsiokastike. Kiellettyjä raaka-aineita olivat ankanmaksa sekä tryffeli.

Tuomaristo arvioi kilpailutehtävissä paitsi makua ja ulkonäköä myös kilpailijoiden keittiötyöskentelyä ja ammattitaitoa.

Lue myös: Yllätysuutinen Michelin-ravintola Olosta

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaJohan ja Aino selvittivät tiensä maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin – Suomi kuudes Bocuse d'Or -osakilpailussaSuomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Kokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia"Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin on valittu: "Kokenut kilpailija"
RuokaRavintolatMakuja
Johan Kurkelan liha-annos vadilla.Bocuse d'Or Finland

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"