Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nyt se selvisi! Hän edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa: "Selkeä voittaja"

Johan Kurkela bocuse
Johan Kurkela edustaa Suomea kokkien MM-kisoissa jo toistamiseen. Bocuse d'Or Finland
Julkaistu 28.05.2025 17:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskisoihin kaudelle 2026–2027 valittiin keskiviikkona Turun Logomossa.

Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2026–2027 valittiin 28.5.2025 Turun Logomossa järjestettävissä karsintakilpailuissa. Kilpailupaikasta taistelivat kolme suomalaista huippukokkia: Niko Tähti, Mikko Pakola ja Johan Kurkela.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin ja vaativin kokkikilpailu, jonka finaali käydään Lyonissa, Ranskassa. Kilpailuun valittava edustaja omistautuu täysin valmistautumiseen, harjoitellen täysipäiväisesti noin vuoden ajan Euroopan-karsintoja 2026 ja maailman finaalia 2027 varten.

Voiton tiukassa kilpailussa vei tällä kertaa Johan Kurkela. Toiselle sijalle ylsi Mikko Pakola ja kolmanneksi Niko Tähti. Kurkela edusti Suomea myös kaudella 2022–2023.

– Piste-ero voittajan ja toiseksi tulleen välillä oli yli 100 pistettä, eli oli selkeä voittaja, tuomaristossa istunut keittiömestari Tommi Tuominen kommentoi tulostenjulkistuksessa.

Suomen edellinen edustaja oli kokki Ismo Sipeläinen, joka sijoittui Bocuse d'Or -finaalissa 12:nneksi tammikuussa 2025.

Lue myös: Suomalainen Michelin-ravintola sulkee ovensa välittömästi

Kisa-annoksissa parsaa, huhtasientä ja viiriäistä

Vati - Johan KurkelaJohan Kurkelan liha-annos vadilla.Bocuse d'Or Finland

Karsintakilpailutehtävinä oli valmistaa kasvisannos ja liha-annos. 

Kasvisannoksessa pääraaka-aineina olivat valkoinen parsa ja huhtasieni. Näiden elementtien lisäksi tuli valmistaa kaksi lisäkettä ja kastike.

Liha-annoksessa päätuotteina olivat viiriäinen sekä viiriäisen muna. Viiriäiset tuli valmistaa ja esitellä kokonaisina, ja viiriäisen munan tuli olla tunnistettavassa muodossa. Lisäksi annoksessa oli oltava yksi emulsiokastike. Kiellettyjä raaka-aineita olivat ankanmaksa sekä tryffeli.

Tuomaristo arvioi kilpailutehtävissä paitsi makua ja ulkonäköä myös kilpailijoiden keittiötyöskentelyä ja ammattitaitoa.

Lue myös: Yllätysuutinen Michelin-ravintola Olosta

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka