Ranskalainen kalakeitto 21.5.2001

Vieraana MTV3 Internetin ruokatoimittaja Kaisa Torkkeli. Esittelyssä MTV3 Internetin uusi KOTI -osio ja uudistuneet Makuja-sivut.

1 pkt (400 g) seitä
1 prk sinisimpukoita
ja / tai n.180 g pakaste katkarapuja
1-2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kurkumaa
1 sipuli
5 perunaa
3 lehtisellerin vartta
1 salaattifenkoli
3 kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl timjamia
rouhittua mustapippuria
n. 1l kalalientä (vettä + 2 kalaliemikuutiota tai 3 rkl fondia)
(suolaa)
kevätsipulia

1. Kuori sipuli ja perunat. Leikkaa perunat melko pieniksi lohkoiksi ja sipuli, lehtisellerin varret sekä salaattifenkoli viipaleiksi. Kuutioi tomaatit.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset, paitsi tomaatit, muutamassa erässä ja anna hieman kuullottua.
3. Lisää lopuksi myös tomaattikuutiot, murskatut valkosipulin kynnet, timjami ja pippuri.
4. Kaada päälle kuuma kalaliemi. Keitä noin 5-10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
5. Leikkaa sillä aikaa seiti melko suuriksi kuutioiksi. Valuta simpukat ja / tai katkaravut.
6. Lisää kalapalat ja äyriäiset ja kuumenna keitto uudestaan kiehumapisteeseen. Älä keitä turhaan, kala ja äyriäiset kypsyvät todella nopeasti.
7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele keittoon lopuksi viipaloituja kevätsipulin varsia.

Tarjoa keitto valkosipulileivän kanssa. Paahda esim. ranskanleipäviipaleita. Kaada päälle muutama tippa öljyä ja hiero rapeaan pintaan valkosipulia sekä ripaus mustapippuria.

Lue myös:

    Uusimmat