Rallimestari Sebastien Ogierilta paljonpuhuvia sanoja Kalle Rovanperän ylivoimasta: "Ole varovainen"

Kalle Rovanperä nappasi viikonloppuna jo kauden neljännen voittonsa rallin MM-sarjassa. Kahdenksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier kommentoi Rovanperän ylivoiman tekevän sarjasta tylsän.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa jo 65 pisteen erolla Thierry Neuvilleen. Viime viikonloppu Keniassa oli Rovanperälle ja Toyotalle jättipotti. Talli nappasi peräti neloisvoiton.

Keniassa neljänneksi ajanut Sebastien Ogier onnitteli Dirthfishin mukaan koko tiimiään ja tallikavereitaan huikeasta menestyksestä. 

– Toyota ansaitsee valtavat onnittelut. Olen varma, että Japanissa kaikki ovat iloisia. Tallikaverini ovat tehneet vahvaa työtä, Ogierin kerrotaan sanoneen.

Ogier välitti erityiset terveisensä Kalle Rovanperälle.

– Taas voitto. Mikä kausi tähän mennessä! Hän tekee ylivoimallaan mestaruustaistosta tylsän, Ogier heitti.

Ranskalainen lisäsi vielä pilke silmäkulmassa loppuheittonsa Rovanperälle.

– Ole varovainen. Säännöt saattavat muuttua. Älä puske liikaa, Ogier vinkkasi.

Ogier voitti vuosina 2013–21 kaikki maailmanmestaruudet yhtä lukuunottamatta. Vuonna 2015 MM-sarjan sääntöjä muutettiin niin, että mestaruussarjaa johtavan kuljettajan (käytännössä siis aina Ogierin) oli ajettava erikoiskokeet ensimmäisenä sekä perjantaina että lauantaina. Tämä asetti hänet epäedulliseen asemaan erityisesti soraralleissa.

Ogier otti sääntömuutoksen henkilökohtaisesti. Hän koki, että häntä kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti vain siksi että hän oli paras.

Sääntöä muutettiin uudestaan vuonna 2017 nykyiseen muotoonsa. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat