Rakennusten energiamääräyksiä kiristetään

Rakennusten energiamääräyksiä ollaan kiristämässä.Ympäristöministeri Satu Hassi (vihr.) kertoi keskiviikkona Helsingissä, että määräysten kiristämistä valmistellaan ympäristöministeriössä osana kansallista ilmasto-ohjelmaa. Valmisteilla olevat energiamääräykset koskisivat kaikkia vuoden 2003 alusta rakennusluvan saavia uudisrakennuksia.

Rakennusten energiankulutuksen vähentämiseen pyritään muun muassa siten, että rakentamismääräyksiä kiristetään 30 prosenttia nykytasosta ja korjausrakentamisen energiansäästövaatimuksia tehostetaan. Keinovalikoimaan kuuluvat myös energiakorjausavustukset.

-Vanhojen rakennusten energiankulutusta pitäisi vähentää esimerkiksi remontoimalla rakennuksia energiataloudellisemmiksi ja vaihtamalla lämmitystapaa, Hassi sanoi rakennusalan seminaarissa. Hassi kiisti väitteet, joiden mukaan energiansäästö on johtanut rakennusten homeongelmiin. Kosteus- ja homeongelmia aiheuttavat selvitysten mukaan rakennustekniset virheet, suunnitteluvirheet, väärät rakennusmateriaalit, virheelliset työmenetelmät ja rakenteet, Hassi sanoi.

Hassin mukaan yllättävän usein homeongelmat johtuvat betonielementtirakenteen lämmöneristeen kostumisesta. -Mikään ei ole rumentanut Suomen rakennettua ympäristöä enemmän kuin betonielementtien käyttö julkisivuissa, Hassi sanoi. Koska ns. sandwich-julkisivuelementti on myös kosteusteknisesti ongelmallinen, pitäisi Hassin mielestä vakavasti harkita sitä, että betonielementtien käyttö julkisivuissa lopetetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja