Rakastava, tukeva ja ymmärtävä – tällaisia ovat elokuvamaailman ihanimmat äidit

Elokuvissa on nähty paitsi kammottavia äitipuolia, myös ihania ja rakastavia äitejä. Helmi kokosi elokuvaäitien parhaimmiston yhdeksi listaksi!

Elokuva: Mamma Mia!

Elokuvassa MerylStreepin esittämä Donna-äiti ei saa hepulia, vaikka tytär kutsuu häihinsä useita tämän entisiä rakastajia toiveenaan löytää isänsä. Vuoden 2008 elokuvassa rakastava yksinhuoltajaäiti tukee tytärtään ja intoutuu välillä laulamaan Abban hittejä.

Elokuva: Pikku naisia

Vuoden 1994 elokuvassa Susan Sarandonin esittämä Marmee-äiti pitää perheensä kasassa. Hän opettaa tyttärilleen Jolle, Megille, Bethille ja Amylle myötätunnosta ja vahvuudesta. Marmee myös antaa lastensa olla sitä, mitä he ovat. Tyttäriä elokuvassa esittivät WinonaRyder, TriniAlvarado, ClaireDanes ja SamanthaMathis.

Elokuva: Melkein julkkis

FrancesMcDormand esitti vuoden 2000 elokuvassa ElaineMilleriä, joka suojelee rockmaailmaan tutustuvaa ja siitä kirjoittavaa 15-vuotiasta poikaansa leijonaäidin tavoin. BillyCrudupin esittämän pojan tulee soittaa äidille kesken hurjimpienkin rock-keikkojen, ja kun Elaine epäilee bändin jäsenten olevan huonoja esimerkkejä pojalleen, hän saarnaa myös heille äidillisesti.

Elokuva: Erin Brockovich

Vuoden 2000 elokuvassa JuliaRobertsin esittämä työtön yksinhuoltajaäiti ryhtyy lainopilliseksi avustajaksi ja panee Kalifornialaisen firman polvilleen, koska yhtiötä epäillään pikkukaupungin vesivarantojen saastuttamisesta. Tämä äiti ei tyydy suojelemaan somaa jälkikasvuaan, vaan huolehtii myös tuntemattomista kaupunkilaisista!

Elokuva: Aina vierelläsi

Aina vierelläsi -elokuvassa kuolemansairas äiti JackieHarrison ei kanna kaunaa tai ole mustasukkainen, vaan opettaa ex-miehensä uudelle rakkaalle kaiken, mitä tämä tarvitsee ollakseen hyvä äitipuoli Harrisonin lapsille. Vuoden 1998 elokuvassa äitiä esitti SusanSarandon, äitipuolta taas JuliaRoberts.

Elokuva: The sound of music - laulava Trappin perhe

The sound of musicissa Maria-niminen nunna saapuu Trappin perheen seitsemän kurittoman lapsen hoitajaksi, mutta saa heidät äidillisyydellään muuntumaan kilteiksi ja kunnioittaviksi. Vuoden 1965 klassikossa Mariaa esitti JulieAndrews.

Elokuva: Saksikäsi Edward

PegBoggs ei hätäänny tai kauhistele, kun kohtaa JohnnyDeppin esittämän Saksikäsi Edwardin. Boggs alkaa epäröimättä äitihahmoksi hullun tiedemiehen erikoiselle tuotokselle, jolla on sakset käsien paikalla. Vuoden 1990 elokuvassa äitiä esitti DianneWiest.

Sarja: Gilmoren tytöt

Vaikka kyse ei olekaan elokuvasta, Gilmoren tytöt -sarjassa Lorelai ja RoryGilmoren suhde hipoo täydellisyyttä. Äiti ja tytär ovat parhaita ystäviä ja kommunikoivat keskenään kaikesta, ja Lorelai on onnistunut kasvattamaan älykkään, empaattisen ja kauniin tyttären. Lauren Graham esitti sarjassa äitiä, AlexisBledel tytärtä.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja