Rajua hulinaa Helsingin yössä: Useita pahoinpitelyitä ja muita häiriöitä – kansanedustaja todisti eläimellistä menoa: "Yllätti täti-ihmisen"

Perjantain ja lauantain välinen yö oli poliisin näkökulmasta Helsingissä vilkas. Poliisi kertoo kirjanneensa useita ilmoituksia muun muassa pahoinpitelyistä. Kansanedustaja ja entinen ministeri Hanna Kosonen (kesk.) todisti menoa kaupungin keskustassa puoliltaöin.

Kosonen kirjoitti asiasta Twitter-tilillään tänään aamupäivällä. Kososen mukaan näkymä "yllätti täti-ihmisen".

– Muutaman sadan metrin matkalla joukkotappelu remmein, lähes kaikissa porttikongeissa lorottelijoita, jalkoihin hajonnut lasikossupullo, porukat aivan sekaisin.

Kosonen kertoo MTV Uutisille olleensa ystävänsä kanssa aivan Helsingin ydinkeskustassa ja kävelleensä kauppakeskus Forumin liepeillä vain muutaman sadan metrin matkan. Tuolla matkalla ennätti kuitenkin tapahtua yhtä ja toista.

Hän hämmästelee näkemäänsä ja kuvailee etenkin vastaan tullutta, useamman miehen tappelua pelottavaksi.

– Porukka oli tosi päissään ja sekaisin. Ihmisiä oli tosi paljon.

– Oli yksi joukkotappelu, jossa miehet mäiskivät toisiaan, ja siinä oli myös jonkinlaista remmiä käytössä. Tosi pelottavakin tilanne oli päällä, kansanedustaja kuvailee.

Kososen mukaan hänen ystävänsä soitti tilanteessa poliisille, mutta tappelijat ehtivät hajaantua ennen partion saapumista.

Vapausko villitsi?

Tviitissään Kosonen pohtii, että vapausko ihmisiä villitsi. Hän täsmentää ajatuksiaan puhelimessa.

– Tämä oli jotenkin huomiota herättävän erilaista nyt kuin aikaisemmin, kun on Helsingin keskustassa liikkunut. Olemmeko me koronan jäljiltä nyt niin vapauden tarpeessa, että se näyttäytyy näin? kansanedustaja pohtii.

Ravintoloiden koronarajoitukset lievenivät aiemmin tällä viikolla. Leviämisvaiheen alueilla, kuten Helsingissä, alkoholia saa tarjoilla nyt iltayhteentoista ja kiihtymisvaiheen alueilla yhteen asti yöllä. Sulkeutumisaika tulee tunti anniskelun päättymisestä.

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että viime yö oli tehtävien puolesta vilkas. Poliisin johtokeskuksen mukaan ilmoituksia kirjattiin muun muassa useista pahoinpitelyistä ja muista häiriötilanteista, ja myös kauppakeskus Forumin lähistölle suuntautui tehtäviä.

Poliisista ei oteta kantaa siihen, voisivatko yön tapahtumat johtua pikkuhiljaa helpottavasta koronatilanteesta tai jonkinlaisesta ihmisten vapautumisesta.

– Siihen on hankala ottaa kantaa. Tällaista viikonloppuisin tapahtuu, viestintäasiantuntija Ville Viitala Helsingin poliisin johtokeskuksesta sanoo.

– Joskus on hiljaisempaa, mutta viime yö oli kohtuu vilkas, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja