Raju video paljastaa Tampereen epäillyn kokaiiniliigan karun kurinpalautuksen: Päätekijäksi epäilty mies pieksee toista ja haukkuu koiraksi – "Ymmärräksää nyt?"

0:30

Kaksi Tampereen laajan kokaiinivyyhdin pääsyytetyistä selvitteli välejään Pispalan uittotunnelilla viime heinäkuussa. Raju välikohtaus tallentui videolle.

Video on osa poliisin esitutkintamateriaalia. Poliisin mukaan se löydettiin yhdeksi päätekijäksi epäillyn iranilaismiehen puhelimesta takavarikon yhteydessä.

MTV Uutiset julkaisee videosta otteen, jonka voi katsoa yltä. Video sisältää väkivaltaa, eikä se sovi herkimmille. MTV Uutiset julkaisee videon, sillä se antaa käsityksen siitä, millaisin keinoin epäillyt huumausainerikolliset selvittelivät keskinäisiä asioitaan.

Vajaan 20 minuutin mittaisella videolla iranilaismies sättii suomalaismiestä "sooloilusta" tiukin sanankääntein. Välillä mies teroittaa viestiään lyönnein ja potkuin. Iskut osuvat ainakin miehen kylkiin ja päähän.

Suomalaismies ei juurikaan puolustaudu. Jossain vaiheessa mies kuitenkin anelee iranilaismiestä lopettamaan.

Päätekijä ojentaa juoksupoikaansa

Poliisin näkemyksen mukaan välikohtauksessa oli kyse muun muassa siitä, että suomalaismies oli myynyt iranilaismiehen käskystä kokaiinia, mutta tilittänyt tälle väärän summan rahaa. Kuulustelupöytäkirjan mukaan suomalaismies on myöntänyt tulkinnan oikeaksi.

Videolta on pääteltävissä, että iranilaismies oli tuohtunut myös muun muassa siitä, että suomalaismies oli saapunut videolla kuvattuun tapaamiseen myöhässä.

Uskotaan ostaneen suomalaisen velkoja

Esitutkintamateriaalin mukaan iranilaismiehen uskotaan ostaneen suomalaismiehen velkoja ja käyttäneen tätä juoksupoikanaan huumekaupoilla.

Poliisin käsityksen mukaan suomalaismies oli aiemmin velkaantunut ravintolabisnesten, huumekauppojen ja rahalainojen vuoksi ainakin 140 000 euron edestä.

Sitä, kenelle mies oli alun perin velkaa, mies ei suostunut poliisille kommentoimaan.

"Oisko mun pitänyt jättää sut jätkille?"

Uittotunnelilla kuvatulla videolla iranilaismies kertoo "pelastaneensa" suomalaismiehen "jätkiltä". Hän tiedustelee mieheltä, miten mies aikoo hoitaa "asioita" jatkossa.

– Oisko mun pitänyt jättää sut jätkille? Mä oon pelastanut sut monesta paikasta. Ne olis vienyt sut auton mukaan ja kierrättänyt ympäri Suomee. Sä olisit vieläkin istumassa niiden kanssa saatanan rotta.

Videolla iranilaismies myös kertoo kuulleensa, että "jengi" on saanut suomalaismieheltä "lantrattua viinaa". Poliisin käsityksen mukaan iranilaismies tarkoitti jatkettua kokaiinia.

– Se, että jengi sanoo keskustassa, että ne on saanut lantrattua viinaa. Sä oot itte tehnyt sen. Sä oot mennyt hakeen euroja sillä rahalla ja makseleen velkoja mun selän takana. Vitun koira. Sä oot mennyt mun selän takana tekeen paskaa itte. Ymmärräksää? mies tiuskii.

Molemmat pääsyytettyjä laajassa huumejutussa

Molemmat miehet ovat pääsyytettyjen joukossa Pirkanmaan käräjäoikeudessa puitavassa laajassa huumejutussa.

Syytteiden mukaan Suomeen tuotiin myytäväksi noin 1,7 kiloa kokaiinia viime vuoden aikana. Kaikkiaan syytettyjä on jutussa yli 20.

Tapaus on saanut runsaasti julkisuutta, sillä syytettyjen joukossa on muun muassa suomalainen NHL-jääkiekkoilija Jori Lehterä.

Hänen ei kuitenkaan uskota liittyvän huumeiden maahantuontiin tai myyntiin, vaan häntä syytetään kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja