Raju palo sai Salon lemuamaan muovilta – perjantaina syttyneen kynttilätehtaan raunioita sammutetaan yhä

Salossa perjantaina tuleen syttyneen kynttilätehtaan sammutustyöt jatkuvat edelleen.

Video: MTV Uutiset haastatteli perjantaina päivystävä päällikkö Mika Kontiota sen jälkeen, kun kynttilätehtaan palo saatiin rajattua.

Päivystävä päällikkö Kari Alanko kertoo, että kuluvan päivän aikana tehtaan parafiinisäiliöitä on jäähdytetty sammutusvedellä niin, että palava raaka-aine saataisiin sammumaan. Vielä aamulla parafiiniä ja kasviöljyä sisältäneessä säiliössä paloi 25 neliömetrin kokoinen alue.

– Palosta tuli paljon mustaa savua, mutta siitä ei ole ollut haittaa ympäristölle vesisateen ja kovan tuulen vuoksi. Lähialueella asuvat ovat saattaneet haistaa muovimaisen tuoksun palon vuoksi, Alanko selventää.

Alangon mukaan poliisi tutkii palon syttymissyytä ja sen tutkinta aloitetaan tänään iltapäivällä.

Palava raaka-aine turvallisuusuhka

Palo oli perjantaina syttyessään erittäin raju, sillä 5 000 neliön tuotanto- ja toimistorakennuksen katon romahdettua tulipalo pääsi palamaan avoimena. Alanko oli itse mukana sammutustöissä aamukuudesta asti.

– Kun tällainen palo pääsee palamaan avoimena, se on hyvin massiivinen.

Kynttilätehtaalla palava raaka-aine teki tulipalosta poikkeuksellisen sammutettavan. Pahimmassa tapauksessa sammutustöitä tekevät palomiehet olisivat saattaneet saada päälleen kiehuvaa rasvaa.

– Mikäli palavaan parafiiniin tai kasviöljyyn olisi kaatunut vettä, se olisi käyttäytynyt samoin kuin rasvapalo. Meidän haasteemme oli pitää huolta sammuttajien turvallisuudesta ja katsoa, ettei ympäristölle tule lisävahinkoja, Alanko kertaa perjantain tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat