F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Räikkösen pomolta vuolas ylistys ikinuorelle suomalaiselle – "Kimi on todellinen johtaja"

2:36
Tätä lisää! Kimi Räikkönen ihastutti Portugalin GP:ssä, jossa hän nousi ensimmäisellä kierroksella 16. ruudusta seitsemänneksi.

Alfa Romeo -tallin päällikkö Frederic Vasseur on tänään riemuissaan: Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi jatkavat tallin kuljettajina myös kaudella 2021.

41-vuotias suomalainen ja 26-vuotias italialainen aloittavat ensi kaudella kolmannen yhteisen sesonkinsa Alfa Romeon kuljettajina. Räikkönen on noussut jo tämän kauden aikana F1-sarjan kaikkien aikojen eniten kisoja ajaneeksi kuljettajaksi.

Vasseurin tyytyväisyys paistaa hänen kommenteistaan.

– Kimi on kuljettaja, joka ei esittelyitä kaipaa. Hänen kykynsä ovat olleet kaikille selvää jo vuodesta 2001 ja näen hänessä edelleen intohimon ja motivaation aina kun näen hänet työssään. Häneen voi luottaa, että hän saavuttaa aina sataprosenttisesti sen, mitä autosta saa ja hän on todellinen johtaja ihmisille, jotka työskentelevät hänen ympärillään, Vasseur ylistää Alfa Romeon tiedotteessa.

Räikkönen aloitti F1-uransa vuonna 2001 Sauberilla, joka on vuosien saatossa muuttunut Alfa Romeoksi. Uusi tuleminen tulokasvuoden talliin venyy tänään julkaistun jatkosopimuksen myötä vähintään kolmivuotiseksi.

Giovinazzille edessä on kolmas kokonainen F1-kausi, kaikki Räikkösen tallikaverina.

– Antonio päätti viime kauden vahvasti ja hän jatkoi siitä, ja on kehittynyt vuoden 2020 aikana. Radalta insinöörien kanssa käytäviin palavereihin, Antonio on ollut tärkeässä roolissa tallissamme ja ansaitsee täysin uuden sopimuksen. Hänen työskentelyetiikkansa, sitoutumisensa ja tarttuva innostuksensa ovat suuri etu Alfa Romeolle, Vasseur sanoo.

F1-kausi jatkuu viikonloppuna Imolassa ajettavalla osakilpailulla. Kyseessä on Räikkösen kisa numero 325.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja