Räikkönen näki Red Bullin tuhon jo kaukaa

Kimi Räikkönen kiisti olleensa kovinkaan yllättynyt noustuaan kaukaa kärkikymmenikön takaa toiseksi formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:ssä.

Räikkönen kolaroi kisan aluksi Force Indian Esteban Oconin kanssa ja putosi pahimmillaan sijalle 14. Siitä alkoi kuitenkin tasainen nousu, joka vei hänet kisan loppupuolella taas lähtösijalle kuusi.

Tästä eteenpäin oli kuitenkin hankalampaa päästä, sillä edessä oli kaksi Red Bullin autoa. Daniel Ricciardo kuitenkin rysäytti voimalla tallikaverinsa Max Verstappenin perään, ja molemmat olivat ulkona kisasta. Uusintalähdössä Räikkönen pyyhkäisi radan ulkopuolelle ajautuneen tallikaverinsa Sebastian Vettelin ohi.

Lopussa vielä Mercedeksen Valtteri Bottaksen rengas repeytyi kärkipaikalta, mikä nosti Räikkösen kakkoskorokkeelle.

Huikeasta noususta huolimatta loppusijoitus ei ollut Räikköselle suurikaan yllätys. Bakun katuradalla on nimittäin tapahtunut huimia käänteitä ennenkin.

– No joo, oikeastaan niistä Red Bulleista näki jo kisan alussa, että varmaan tulee tapahtumaan niiden kesken, Räikkönen tokaisi C Morelle.

– Sitten totta kai uusintalähdöissä on täällä aika vaikeaa kaikille. Renkaat ovat sen verran kylmät, kun on näin kylmä keli ja pääsee aika hyvin yrittämään ohituksia imusta pitkälle suoralle.

–  On sattunut ja tapahtunut viime vuosinakin, niin ei sitä ikinä tiedä ennen kuin maaliin tullaan, että kuka on missäkin, Räikkönen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat