Rahkamarjapiirakka

Nyt on aika katsoa pakastimeen: vieläkö Sinulla on jäljellä viime kesän satoa? Helppo ja ihana tapa on laittaa marjat piirakkaan, jonka pohjana käyttää valmista pakasteena saatavaa Murotaikinaa tai täyteläisen makuista Kauramurotaikinaa.

  • 1 piirakkavuollinen (halkaisija n. 25-30 cm)
  • 1 pkt Murotaikinaa tai Kauramurotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • 3-4 dl puolukoita, herukoita, vadelmia, karhunvatukoita, mustikoita
  • tai lakkoja
  • 1 tlk rahkaa (200 g)
  • 1 tlk kermaa (2 dl)
  • 2 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi: marjoja, joita täytteessä ja sitruunamelissan lehtiä

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä. Levitä pakastetaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat (mikäli pakaste, niin käytä jäisinä) ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 - 30 minuuttia.

Voit halutessasi koristella piirakkaa vielä tuorein marjoin ja yrtein, esim. sitruunamelissan lehdin.

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat