Rahat aina loppu? Muuta tilanne näillä vinkeillä

Rahahuolet aiheuttavat stressiä ja huolta. Näiden helppojen ja arkisten vinkkien avulla voit helpottaa oloasi sekä kohentaa omaa talouttasi.

Omasta rahatilanteesta murehtiminen on monelle tuttu juttu ja usein on liian helppoa jäädä vain odottamaan, että tilanne muuttuu paremmaksi. Todellisuudessa odottaminen tekee asiasta vain pahemman.

Puhu rahahuolistasi

Ihmiset miettivät liian usein, mitä muut heistä ajattelevat. Sama koskee raha-asioita eli ensimmäiseksi mieleen tulee kysymys, kuinka ystävät ja perhe reagoivat rahahuolissa painiskelevaan läheiseen. Naisille omista rahaongelmista kertominen voi olla miehiä vielä vaikeampaa. Puhuminen kuitenkin auttaa ja helpottaa asian laittamista oikeisiin mittasuhteisiin.

Älä unohda laskuja ja tiliotteita

Rahahuolissa olevalle laskujen maksaminen on yleensä ikävä tosiasia, jonka haluaisi vain unohtaa. Kannattaa kuitenkin olla tilanteen tasalla, käydä laskut läpi ja tarkastaa tilin tapahtumat. Oman rahatilanteen täydellinen ymmärtäminen on tärkeä lähtökohta säästämiselle.

Luo budjetti

Tee lista kuukauden menoista ja tuloista. Varmista ensin, että budjetti sisältää kaikki arkiset kulut, kuten vuokran, lainan, sähkölaskun ja ruokakauppalaskun. Näin pystyt katsomaan, kuinka paljon kuukaudessa jää rahaa käytettäväksi ja paljon pystyt lyhentämään luottoa.

Vältä lainaamista

Rahan lainaaminen tarjoaa vain hetken helpotuksen ja voi vain pahentaa velkakierrettä.

Puhu pankillesi

Rahahuolissa yhteydenottaminen omaan pankkiin voi olla kiusallista. On kuitenkin hyvä keskustella tilanteesta pankissa, missä voidaan tehdä maksusuunnitelma esimerkiksi luoton takaisinmaksua varten. Raha-asioiden järjestäminen rauhoittaa myös mieltä.

Kilpailuta

Vertaile ja kilpailuta sähkönmyyjiä, vakuutusyhtiöitä, puhelinoperaattoreita ja laajakaistan toimittajia. Kilpailuttamalla voi saada aikaan yllättäviä säästöjä.

Huolehdi itsestäsi

Älä vaivu synkkyyteen rahahuolien kanssa vaan pyri keskustelemaan niistä, vaikka lenkkipolulla ystäväsi kanssa! Päivittäinen liikunta auttaa voimaan paremmin sekä henkisesti että fyysisesti. Se kohottaa mieltä, vähentää stressiä ja auttaa selviämään ikävistä tunteista, joita rahahuolet aiheuttavat.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Female First

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja