Rachel kokeili "suomalaisen onnen salaisuuksia" – näin viikon testissä kävi: "Suomalaiset tietävät, miten talvista iltaa vietetään oikein"

Rachel päätti testata kuutta tapaa olla onnellinen suomalaisittain. Miten kalsarikännit ja kävely Lapissa vaikuttivat?

Vuonna 2019 Suomi nimettiin maailman onnellisimmaksi maaksi – ja matkailuasiantuntija Visit Finland tietää syyn! Suomen virallinen matkailuopas on listannut kuusi tapaa olla onnellinen suomalaiseen tapaan.

Lifestyle-toimittaja Rachel Hosie päätti testata "kuutta suomalaista tapaa tulla onnelliseksi" ja kertoa kokemastaan Insider-lehdessä.

Visit Finlandin mukaan onnellisuutta tuottavat asiat ovat:

  1. Hikoile saunassa
  2. Kävele metsässä
  3. Ui avannossa
  4. Poimi marjoja
  5. Nauti maagisesta valosta (kuten revontulet)
  6. Hanki ympärillesi tilaa

Rachel päätti kuitenkin muokata listaa omin päin – hyvin tärkeästä syystä.

– Pieni, oma tutkimukseni suomalaisten onneen sai minut uskomaan, että virallisesta ohjeesta oli unohtunut tärkeä osa kansallista kulttuuria: kalsarikännit, mikä tarkoittaa, että juot kotona yksin alusvaatteisillasi. Päätin, että olisi hyvä lisätä se listaan seitsemänneksi kohdaksi, Rachel kuvailee.

Hän vietti viikon Suomessa ja yritti toteuttaa koko listan. Tuekseen Rachel palkkasi oppaan.

Suomityyli todella teki onnellisemmaksi

Revontulia nainen ei onnistunut näkemään, ja marjojen poimiminenkin jäi väliin. Muut onnikikat kuitenkin vakuuttivat toimivan.

– Olin ihmeissäni siitä, että suomalaisella tavalla eläminen todella teki minusta onnellisemman, Rachel paljastaa.

– Elämäntyyli sai oloni rauhoittuneemmaksi ja tunsin enemmän rauhaa, mikä puolestaan johti ihastuttavaan tyytyväisyyden tunteeseen.

Rachel Lapissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sauna-ajan pyhyys yllätti 

Viikon aikana Rachel kävi muun muassa savusaunassa ja yksityisasunnon saunassa. Hän koki saunan vähentävän stressiä ja rentouttavan kehoaan.

– Minulle se, miten vakavasti suomalaiset ottivat sauna-aikansa, oli uskomatonta. Mutta myös todella ymmärsin sen. Hikoileminen tuntuu hyvältä, Rachel kuvaa.

Kävelyt Lapissa ja Helsingissä toivat myös rauhan tunnetta.

– Kävelen paljon arkielämässäni, mutta olen aina menossa johonkin. Oli hyvin rentouttavaa kävellä vain kävelemisen vuoksi ja imeä itseensä kauniita maisemia, Rachel sanoo.

"Voin todella ymmärtää, miksi ihmiset jäävät koukkuun"

Lapistakin löytyi rentoutta: Rachel ei ollut koskaan ollut yhtä rauhallisessa ja hiljaisessa paikassa.

– Huolimatta siitä, miten suosittu paikka se on turistien keskuudessa, ihmisiä on todella vähän ja maaseutu tuntuu jatkuvan ikuisesti, Rachel kuvailee.

Avantouinti häntä sen sijaan hirvitti. Rachel meni kuumasta saunasta tammikuiseen järveen hampaat kalisten.

– Uskomatonta kyllä, rakastin sitä. Vesi tuntui uskomattomalta! Mikä euforia! Voin todella ymmärtää, miksi ihmiset jäävät koukkuun: menin vielä pidemmälle uinnille toisella kerralla sen jälkeen, kun olin lämmennyt saunassa.

Rachel uskoi, että pullalla on jotakin tekemistä onnellisuuden kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kalsarikännit selvin päin

Lopuksi hän veti kalsarikännit, koska koki sen kuuluvan suomalaiseen elämykseen.

– Vaikka tämä ei ole Visit Finlandin oppaan virallinen osa, jokainen suomalainen kertoo, että se on oleellinen osa suomalaista onnea, joten päätin kokeilla sitä, Rachel kuvaa.

Valitettavasti Rachelilla oli menossa tipaton tammikuu, joten hän päätyi ostamaan alkoholittoman kuohujuoman ja istumaan kotona kirjan kanssa.

– Vaikka en selvänä oloni vuoksi saanut kokea kalsarikännejä kokonaisuudessaan, täytyy sanoa, että koin olevani hiton onnellinen. Miksi lähteä kotoa, kun voit jäädä? Suomalaiset tietävät, miten talvista iltaa vietetään oikein, Rachel uskoo.

Viikko Suomessa teki rennommaksi

Viikon lopulla Rachel todella koki olevansa onnellisempi ja rennompi. Jokainen listan kohta tuntui hyvältä, ja yhdistettynä niiden vaikutukset kertautuivat.

– Ei kyse ole siitä, että jokainen listan kohta jättää sinut hyppimään ilosta tai hymyilemään leveää hymyä, mutta nämä pienet asiat – siis itsestä huolehtimisen muodot, jos haluat puhua asiasta kuten milleniaalit – jättivät minut rauhallisemmaksi ja rennommaksi, ja se teki minut onnelliseksi.

Jatkossa Rachel aikoo harrastaa kalsarikännejä säännöllisesti.

Lue myös:

    Uusimmat