Rachel harrasti liikuntaa vuosia – kohtasi vasta laihduttuaan käsittämättömän ilmiön: "Ei voisi olla kauempana totuudesta"

Kahvakuula tutuksi! Nopea ja tehokas koko kropan treeni kesälaitumille 3:17
Treenaa nopealla ja tehokkaalla kuuden liikkeen kahvakuulatreenillä missä ja milloin vain! Nappaa vinkit videolta.

Rachel alkoi saada kehuja treenitavoistaan ja urheilullisuudestaan vasta, kun laihtui hieman.

Rachel Hosie on treenannut jo pitkään aktiivisesti. Vuoden 2019 hän päätti yrittää pudottaa hieman painoa ja aloitti tavoitteellisen treenin, vaikka ei suhtautunutkaan tiukkapipoisesti esimerkiksi kalorien seuraamiseen.

"Eniten ärsytti oletus siitä, että olen yllättäen löytänyt liikkumisen"

Puolessa vuodessa Rachel pudotti 15 kiloa – ja huomasi pian eron muiden käyttäytymisessä, kertoo Insider.

– Osa ihmisistä kehui minua. Osa sabotoi ja yrtti saada minut syömään enemmän, kun en enää halunnut lisää. Mutta eniten ärsytti oletus siitä, että olen yllättäen löytänyt liikkumisen, mikä ei voisi olla kauempana totuudesta, Rachel kuvailee.

Lapsena Rachel rakasti tanssia ja pelasi muun muassa tennistä ja jääkiekkoa. Hän on treenannut jo vuosia painoilla ja kykeni ennen laihtumistaankin nostamaan yli sadan kilon taakkoja.

– Kun pudotin osan rasvasta, joka kehoani oli eristänyt, se vain merkitsi, että lihakseni ovat näkyvämmät. Ne eivät olleet kasvaneet, en ollut tullut voimakkaammaksi tai parempikuntoiseksi. Nyt vain näytin siltä, Rachel kuvailee.

Rachel vuosien varrella. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Muut alkoivat kiinnittää treenaamisintoon huomiota vasta laihtumisen myötä

Rachel myöntää, että aiemmin hänen suhteensa ruokaan ja syömiseen oli epäterve, ja yhdessä elämänsä vaiheessa hän laihtui jopa liikaa. Nykyisin kuntosalilla käyminen tuo hänelle iloa. Muut kuitenkin alkoivat kiinnittää treenaamisintoon huomiota vasta, kun Rachel laihtui.

– Jokainen Instagram-seuraajista satunnaisiin työtuttavin alkoi sanoa asioita, kuten "vau, Rachel, olet todella alkanut liikkua viime aikoina". Eikä se yksinkertaisesti ole totta. Olen tykännyt liikkumisesta vuosia, hän kuvailee.

– Ärsytti, että minun oli pitänyt laihtua, jotta minut otettaisiin treenaavana ihmisenä vakavasti.

Rachel toteaa muuttaneensa ainoastaan ruokailutapojaan. Hän muistuttaa, ettei hoikkuus aina tarkoita terveyttä.

– Painoni putosi suurimmilta osin siksi, että pääsin eroon ylensyöntitaipumuksistani ja tein työtä ruokasuhteeni eteen hankkiutumalla eroon pitkäaikaisesta uskomuksesta, jonka mukaan on "hyviä" ja "huonoja" ruokia, Rachel sanoo.

"Rakastin nostaa painoja jo ennen kuin laihduin"

Rachel haluaisikin eroon vallalla olevasta ajatuksesta, jonka mukaan kuntoilussa on kyse esteettisistä muutoksista.

– Rakastin nostaa painoja jo ennen kuin laihduin. Olin vahva ja treenasin noin viidesti viikossa, koska rakastin sitä. Treenaan edelleen viitisen kertaa viikossa, koska rakastan sitä edelleen. Kehoni, ajatusmaailmani ja syömistapani ovat muuttuneet, mutta treenaamiseni ja fyysisen kuntoilun arvostaminen eivät ole.

Rachel yhdeksän vuotta sitten, kaksi vuotta sitten ja vuonna 2020. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat