Mainos

Raaka punajuuri aiheuttanut ruokamyrkytyksiä

Raakaraasteena käytetyn punajuuren epäillään aiheuttaneen useita ruokamyrkytysepidemioita tänä syksynä. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee käyttämään punajuurta vain kunnolla kypsennettynä.

Ruokamyrkytyksen oireet ovat tulleet nopeasti, jopa alle puolessa tunnissa syömisen jälkeen. Oireita ovat olleet muun muassa voimakas pahoinvointi ja oksentelu. Oireet menevät ohi alle vuorokaudessa.

Keitettynä punajuuren ei ole todettu aiheuttaneen sairastumisia.

Tutkimuksissa punajuurissa ei ole löydetty ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja tai niiden tuottamia toksiineja. Evira selvittää myrkytysten syitä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.