Qatarin GP:n topit ja flopit: Lewis Hamiltonin ylivertaisuus uhkaa romuttaa Max Verstappenin huiman MM-sauman – mitä ihmettä Valtteri Bottakselle kävi?

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi ylivoimaisella tavalla sunnuntain Qatarin GP:n voittoon. Sen sijaan toisella Mercedes-kuskilla Valtteri Bottaksella oli vaikeaa.

Hamilton starttasi sunnuntain kisaan paalupaikalta, pitäen ykkössijan hallussaan lähtöviivalta maaliin saakka. Red Bullin Max Verstappen nousi lähtöruuturangaistusten jälkeen kisassa toiseksi. Palkintopallilla nähtiin myös yllätysnimi, Alpinen Fernando Alonso.

Mercedeksen Valtteri Bottas joutui keskeyttämään rengasrikosta tulleiden vaurioiden takia. Jo sitä ennen suomalaisen kisa oli yhtä vuoristorataa.

TOPIT

Lewis Hamilton

Hamilton oli täysin ylivertainen jo lauantain aika-ajossa. Sama näytös jatkui sunnuntain kisassa. Hyvä lähtö, vahvaa puolustamista ensimmäisessä mutkassa ja sitten maisemaan. Mestarimainen, tyylikäs ajo. Hamilton on laittanut hurjan MM-loppukirin käyntiin.

Hamilton: "Hyvä viikonloppu, enempää en voisi pyytää"

Max Verstappen

Kahdessa mutkassa neljänneksi ja muutamassa kierroksessa toiseksi. Verstappen pisti yhtä vaille muun porukan istumaan. Etusiiven rikkoontuminen vaikutti varmasti osittain hollantilaisen vauhtiin. Verstappenin kannalta huolestuttavin tekijä on se, että Mercedes on vauhdillisesti koko ajan Red Bullia edellä. Siihen päälle nälkäinen saalistaja Hamilton uhkaa romuttaa Verstappenin huiman MM-sauman. 19 pisteen johto meinaa valua nyt viemäristä alas.

Verstappen: "Meiltä puuttuu vauhtia kisassakin, mutta tulokseen olen tyytyväinen"

Fernando Alonso

Alonso yllätti jo lauantain aika-ajossa. Sen päälle Alonso sai apuja muualta, kun Verstappen ja Bottas saivat lähtöruuturangaistukset aika-ajojen keltaisten lippujen tapauksesta. Kisan alussa Alonso hyökkäsi, eikä tykitys siihen päättynyt. Alonso palasi pitkän tauon jälkeen palkintopallille, loistavasti sujuneen kisan myötä. Alonso näytti, että vaikka ikää tulee, konkari on yhä tiukassa iskussa.

Kisan kärkikolmikon kommentit

VÄLIMALLIN PASSAT

Sergio Perez

Perez uinui lauantain aika-ajossa karulla tavalla. 11:s lähtöruutu edesauttoi lauantain yllätystuloksia. Perez joutui koko ajan kirimään ja jahtaamaan. Kisan lopussa radalle tullut virtuaalinen turva-auto pilasi palkintopallirynnistyksen. Viikonlopun heikko alku painoi liikaa vaakakupissa. Enemmän olisi ollut saatavilla ja otettavissa.

Kimi Räikkönen & Alfa Romeo

Räikkönen räväytti sunnuntain kisan alkuvaiheilla nousemalla neljä pykälää ylöspäin. Sen jälkeen rajat tulivat vastaan. Alfa Romeon kisavauhti oli kohtalaista, mutta ei riittävää. Lopun rengasrikot nostivat Räikköstä pari pykälää ylöspäin. Sija 14. ei ole kuitenkaan sitä, mitä Räikkönen tavoittelee uransa viimeisistä F1-kisoista. Parempaan pitäisi pystyä, Alfa.

Räikkönen: "Aika saman kaavan mukaan kuin eilen"

Formulastudio analysoi Räikkösen kisan

FLOPIT

Valtteri Bottas

Perjantain jälkeen kaikki näytti vielä hyvältä, mutta sitten jotain tapahtui. Lähtöruuturangaistus tiputti Bottasta alaspäin. Eikä siinä vielä kaikki. Startti aivan poskelleen ja yhtäkkiä suomalainen oli sijalla 11. Siitä alkoi nousu, joka katkesi rengasrikkoon. Bottaksen viikonloppu jätti isoja kysymysmerkkejä ilmoille. Miksi suomalainen ei saanut renkaitaan toimimaan kisan lähdössä? Miksi rengasrikko iski juuri hänen autoonsa? Ja mikä Bottaksen Mersussa muuttui, kun perjantain huippuvauhti katosi kuin tuhka tuuleen? Hämmentävää.

Bottas manasi rengasrikkoa: "Eipä ollut eka kerta"

Valtteri Bottakselle paha katastrofi: rengasrikko radan alkupäässä

Formulastudio analysoi Bottaksen kisan

Pierre Gasly & AlphaTauri

Lähtöruuturangaistusten myötä Gasly lähti kisaan eturivistä. Siihen nähden lopputulos on raju pettymys. Sija 11. Gaslylle ja sija 13. Yuki Tsunodalle. Eikä yhtään MM-pistettä. AlphaTauri ei saanut kahden pysähdyksen taktiikkaa toimimaan toivotulla tavalla. Eikä sen kisavauhti ollut siellä, missä sen piti olla. Samaan aikaan pahin kilpakumppani Alpine keräsi ison potin. Valmistajien MM-sarjan viides sija uhkaa karata AlphaTaurin käsistä.

Lue myös:

    Uusimmat