Pystyykö kukaan uhkaamaan Kalle Rovanperän voittoa? Jari-Matti Latvala asetteli sanansa varoen

Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi heti kärkivauhdissa - suomalaisilla lyömätön lähtöpaikkaetu 3:48
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi heti kärkivauhdissa – suomalaisilla lyömätön lähtöpaikkaetu

Ensimmäisen MM-osakilpailunsa tällä kaudella ajava Kalle Rovanperä on Toyotan suurin toivo viikonlopun Ruotsin rallissa.

Rovanperä pääsee Ruotsissa liikkeelle erinomaiselta lähtöpaikalta. Hän on perjantain täyden päivän ajojärjestyksessä vasta seitsemäntenä, kun täyden MM-sarjan kiertävät Thierry Neuville, Elfyn Evans ja Ott Tänak ovat paikoilla yksi, kaksi ja kolme.

Uumajassa on satanut – ja sataa vielä perjantainakin – reilusti lunta, joten kahden viime vuoden maailmanmestarille tarjoutuu heti oivallinen iskun paikka.

Menestysodotuksia vain nostaa se, että Rovanperä sai helmikuun alussa vyölle kilpailunomaisen harjoituksen Rovaniemen Tunturirallissa.

– Kallella näytti ajaminen tosi vahvalta. Hyvä luotto, auto meni hyvin, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kuvaili torstaiaamun testi-ek:ta, jonka ensimmäisellä vedolla Rovanperä oli selkeästi joukon nopein.

Kysymykseen siitä, pystyykö kukaan lyömään kapuloita Rovanperän rattaisiin, Latvala vastaa kuitenkin kieli keskellä suuta.

– Testi-ek on oma juttunsa. Kun ralli alkaa, tilanne voi muuttua. Maaliin pitää päästä. Ei riitä, että ajaa kovaa, jos ei tule maaliin. Uskon, että Kalle on vahvassa vedossa, ja kovaa saavat monet tulla päästäkseen haastamaan.

– Mutta asioita voi tapahtua, ja palkinnot jaetaan vasta maalissa.

Pystyykö kukaan lyömään kapuloita Kalle Rovanperän rattaisiin? Jari-Matti Latvalalta kylmänviileä vastaus 1:09
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ennakoi Ruotsin MM-rallia

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat