Pyhäinhäväistys? Fordilta tulossa hybridi-Mustang

Ford on antanut lisätietoja sähkö- ja hybridiautoja koskevista suunnitelmistaan. Se paljasti, että työn alla on hybridiversiot yhdysvaltalaisten suosikkipickupista F-150:stä sekä ikonisesta Mustangista.

Ford paljasti tuovansa markkinoille 13 sähköllä ryyditettyä mallia, joista seitsemän nähdään seuraavan viiden vuoden aikana.

Näiden seitsemän mallin joukossa on hybridiversiot F-150-pickupista, Mustangista sekä Transit-pakettiautosta. Suunnitelmissa on myös täyssähköinen kaupunkimaasturi sekä kaksi poliisikäyttöön suunniteltua hybridiä.

Seitsemäs viiden vuoden sisällä esiteltävä auto on täysin autonominen hybridi, joka haastaa muiden autovalmistajien sekä Uberin kyytipalvelut.

Ford satsaa yhteensä 700 miljoonaa dollaria lisää Michiganin-tehtaalleen, josta on tarkoitus tulla sähkö- ja hybridi-Fordien ensisijainen tuotantopaikka. Lisärahan turvin tehdas palkkaa 700 työntekijää lisää. Satsaus on osa Fordin 4,5 miljardin dollarin sähköautosatsausta.

Uuden Meksikon-tehtaan suunnitelmat on kuitenkin Fordin mukaan pistetty jäihin. Fordin oli tarkoitus rakentaa 1,6 miljardin dollarin laitos San Luis Potosiin, mutta nyt valmistaja on päättänyt keskittyä laajentamaan Michiganin-tehdastaan sekä käynnistämään seuraavan sukupolven Focuksen tuotannon nykyisellä Meksikon-tehtaallaan Hermosillossa.

Lähde: Ford

***

0:22

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja