Puupaneloituun kotiin saadaan vaaleutta valaistuksella

Otalammella sijaitseva omakotitalo sai uutta ilmettä Pientä pintaremonttia -ohjelmassa. Paljon puupintaa sisältävään kotiin haettiin vaaleutta valaistuksella ja tekstiileillä.

Otalampi on pieni ja vireä kylä Vihdissä. Luonnonläheiseltä alueelta löytyy liikkujalle oivat maastot ja kunta on myös ostanut lähistöltä maa-aluetta, jolle kaavaillaan lisää palveluita, erikoisliikkeitä ja omakotitalotontteja. Näin ollen seutu tulee tulevaisuudessa tarjoamaan asukkailleen vieläkin paremmat puitteet asumiseen.

Asunnossa on paljon puupintaa, mikä onkin ollut luonnosta pitävien asukkaiden mieleen. Talossa riittää myös varsin hyvin tilaa, mikä mahdollistaa tilojen moninaiset käyttötarkoitukset. Asunnon sydämenä toimii yläkerran takan ja leivinuunin yhdistelmä, joka luo monikäyttöisyydellään mielekkyyttä asumiseen. Suurien puupintojen vastapainoksi kaivattiin kuitenkin hieman lisää vaaleutta asuntoon sekä muutosta kalustukseen.

Koti uudistettiin Pientä pintaremonttia -suunnittelutiimin Riia Rauhalan suunnitelman mukaan. Riia viehätti kohteen piilopirttimäinen ulkonäkö, johon hän halusi tuoda pientä piristysruisketta. Asuntoon lähdettiin hakemaan paljon vaaleutta, muun muassa tekstiilien ja verhojen kautta. Lisäksi huonekalujen sijoittelua pyrittiin järkeistämään ja tuomaan myös uutta ilmettä lainahuonekalujen ja taulujen avulla.

Eteisessä muutos tehtiin pienien, mutta tärkeiden elementtien avulla. Tuulikaappiin asennettiin lattialämmitys ja uudet lattialaatat. Myös kengille tuotiin säilytystilaa uuden, seinälle asennetun kenkäkaapin avulla. Muutokset tuovat selkeästi lisää käyttömukavuutta ja käytännöllisyyttä. Kodinhoitohuoneessa puolestaan asennettiin asukkaiden hankkimat kalusteet paikalleen.

Takkahuoneen toimintoja järkeistettiin. Ennen hieman jäsentymättömänä ollut tila sisustettiin asukkaiden omilla kalusteilla ja nyt huoneessa voi nauttia kodikkaassa ympäristössä takkatulen lämmöstä.

Asunnon päämakuuhuonetta Riia lähti stailaamaan tekstiileillä ja valaisimilla. Yhdessä huoneeseen lainattujen taulujen avulla huoneessa vallitsee yhtenäinen, herkkä tunnelma ja rauhallisuutta huokuva linja. Myös vieras- ja työhuoneessa muutosta on tuotu uusien valaisimien, tekstiilien ja taiteen avulla. Kalusteina huoneissa ovat asukkaan omat huonekalut.

WC-tilat niin ylä- kuin alakerrassakin kokivat piristävän muutoksen Riian suunnitelman toteutuksessa. Lattioihin vaihdettiin liuskekivimäinen muovimatto ja lisäksi seinät maalattiin valkoisiksi. Vanhat allaskalusteet saivat lähteä ja tilalle tuotiin uudet, modernimmat ja suoralinjaisemmat kalusteet. Uudistuksen myötä WC:t ovat harmonisempia ja nykypäivän tyylin mukaisia.

Yläkerran aula-, ruokailu- ja oleskelutilassa panostettiin ennen kaikkea valaistukseen. Riia toi tilaan useita eri valonlähteitä. Tilasta löytyy niin pöytä- kuin kattovalaisimiakin ja mielenkiintoisena lisänä Riia valitsi tilaan myös valaisinpöydän. Tilan päätyseinä sai uudeksi ilmeekseen vaalean, lasihelmikuvioisen tapetin, joka tuo huoneeseen ylellisen vivahteen. Lisäksi suurta osaa huoneessa näyttelevästä takan ja leivinuunin yhdistelmästä saatiin entistäkin raikkaampi maalaamalla se valkoisella. Huoneen kalustusta uusittiin ja kevennettiin lainahuonekaluilla. Myös tähän tilaan tuotiin lainataideteoksia viimeistelemään sisustuksen tunnelma.

tiistaisin klo 20.05 MTV3-kanavalla.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat