Puulattia rantasaunaan?

Meillä on 60-luvulla rakennettu rantasauna Ruovedellä. Sauna on alkuperäisessä kunnossa. Löyly- ja pesutilat ovat samaa tilaa. Lattia on puuta ja se on kestänyt hyvänä näin kauan. Lattiaan on porattu useita tuuletusreikiä ja samalla pesuvedet ovat menneet ulos sitä kautta. Nyt siihen on kuitenkin tullut reikä, eli se on mädäntynyt pieneltä alueelta. Tarkoituksenamme on uusia rakennus kokonaisuudessaan. Muuten homma on hanskassa, mutta en löydä mitään järkevää vastausta lattiamateriaalista. En haluaisi sinne mitään muovi- tai kaakelilattiaa, vaan edelleen samantyylisen jalalle miellyttävän tuntuisen puun.

Tontilla on päärakennus, jossa on sisäsauna, jota käytetään talvella. Remontoitava rantasauna on lähinnä kesäkäyttöön. Se on kuitenkin lämpöeristetty. Nyt on mahdollisuus tehdä kaikki tarpeelliset muutokset, koska nyt olemme vasta purkaneet vanhat rakenteet pois. Löyly- ja pesutilan lisäksi rakennuksessa on myös takkahuone ja terassi.

Annapa jokin vinkki, miten hoidamme homman niin, että vielä parinkymmenen vuoden kuluttuakin tuntuu siltä että tuli tehtyä oikea ja hyvä ratkaisu.
Tee ihmeessä lattia puusta. Ei ole ollenkaan huono saavutus puulattialta saunassa, jos on palvellut kylpijöitä viidellä eri vuosikymmenellä. Useat kaakelilattiat ovat aiheuttaneet kosteusvaurion jo samalla vuosikymmenellä, kun ovat valmistuneet - jotkut niistä jopa vuoden, parin päästä. Yritä löytää mahdollisimman samanlaista puuta: tiheäsyistä, hidaskasvuista, pihkaista sydänpuuta. Toteuta rakenteet juuri entisten rakenteiden kaltaisina, ja huolehdi saunoessasi siitä että, heität muutaman puun uuniin lopetettuasi kylpemisen. Silloin veto ja lämpö yhdessä kuivattavat lattian nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja