Mainos

Putkiremontit ajankohtaisia monissa taloyhtiöissä: Mitä pitää huomioida?

Putkiremontit ovat ajankohtaisia monissa 1960- ja 1970-luvun rakennuksissa tällä hetkellä. Asiantuntija kehottavat tekemään kunnolla pohjatyön ennen kuin valitsee urakoitsijan tekemään putkiremontin.

– Hyvä suunnittelu on kaiken perusta. Taloyhtiön hallitus ja isännöintifirma valitsevat urakoitsijan. Urakoitsijan taustat täytyy selvittää hyvin, kuten yhteiskuntavelvoitteet ja maineen. Aina ei kannata valita sitä halvinta vaihtoehtoa, Suomen Tilaajavastuun toimitusjohtaja Lars Albäck kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

– On tärkeätä tehdä tosi hyvät sopimukset. Esimerkiksi kannattaa olla purkupykälä, että voi purkaa sopimuksen, jos kaikki ei mene niin kuin on sovittu, Albäck totesi.

Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero muistuttaa, että putkiremontoijaan täytyy voida luottaa.

– Antaisitko sinä avaimet ja asuntosi tämän putkiremontoijan hoidettavaksi, Kero muistuttaa olennaisesta kysymyksestä.

Albäck tietää myös tapauksia, joissa kaikki ei ole mennyt niin sanotusti putkeen.

– Vuosien varrella on ollut paljon ikäviä tarinoita. Paljon on kertakäyttöfirmoja. Ne tekevät muutaman keikan ja jättävät hommat puolitiehen sekä häipyvät rahojen kera pois, Albäck selvittää.

(MTV3)

Katso Suomen Tilaajavastuun toimitusjohtajan Lars Albäckin ja Kiinteistöliiton pääekonomistin Jukka Keron haastattelu: (Huomenta Suomi 10.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.