Putinin vakoilulaiva seilaa Yhdysvaltain rannikon tuntumassa – osan ajasta pimeänä kulkeva Viktor Leonov aiheuttaa harmia viranomaisille ja kauppalaivoille

Venäläinen vakoilulaiva aiheuttaa parhaillaan harmaita hiuksia Yhdysvaltain rannikkovartiostolle ja muille viranomaisille.

Maan kakkoisosan edustalla kansainvälisillä vesillä seilaava Viktor Leonov -niminen laiva ei käytä kulkuvaloja, vaikka näkyvyys olisi huono eikä ilmoita liikkeistään kauppalaivoille, jotka ovat yrittäneet kutsua sitä radiolla selvittääkseen venäläislaivan sijainnin.

Rannikkovartiosto onkin alkanut tiedottaa radiolla seudulla liikkuville muille aluksille venäläisten läsnäolosta.

USA:n rannikkovartiosto kutsuu venäläisaluksen toimia epäturvalliseksi. Viranomaisten mukaan alus on tehnyt muitakin epämääräisiä toimia ja manööverejä.

Toisaalta Yhdysvaltain laivasto seuraa laivan liikkeitä ja kyseinen alus on partioinut lähellä Yhdysvaltain rannikkoa useina aiempinakin vuosina. Viktor Leonov on tuttu näky myös Karibialla ja Kuubassa.

Yhdysvaltain ja Venäjän kireät suhteet ovat saaneet molemmat maat lisäämään lihasten pullistelua ja erilaisia operaatioita. Vasta hiljattain yhdysvaltalainen hävittäjä vieraili romanialaisessa satamassa Mustallamerellä osana Naton tavoitetta lisätä läsnäoloaan kyseisellä alueella.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat