Pussailu kannattaa – tiesitkö näistä suutelemisen terveyshyödyistä?

Suuteleminen on aliarvostettua puuhaa, jonka puolesta puhuu myös tiede. Lue mielenkiintoiset faktat suutelemisen terveyshyödyistä!

Huffington Post kokosi yhteen terveyshyötyjä, joita pussailusta voi koitua. Pilke silmäkulmassa kootussa listassa paljastuu monta mielenkiintoista faktaa, joilla kumppani saattaa jatkossa olla helpompi saada ylipuhuttua hellään hetkeen.

Tekee hyvää hampaille

Harva tietää, että suuteleminen voi olla erityisen hyväksi hampaiden terveydelle. Hammaslääkäri Mathew Messinan mukaan tämä johtuu siitä, että pussailu lisää syljen eritystä, ja sylki vuorostaan huuhtoo hampaiden pinnalta vahingollisia bakteereja.

Polttaa kaloreita

Suuteleminen ei kalorien kuluttamisen näkökulmasta ole yhtä tehokasta kuin salilla treenaaminen, mutta suuteleminenkin polttaa kaloreita. Self-sivuston mukaan suutelemalla minuutissa palaa tavallisesti noin kuusi kaloria.

Helpottaa stressiä

Pussailua kannattaa harrastaa myös stressin lievittämiseksi, sillä suutelua seuraava rentoutunut tunne johtuu oksitosiinin eli rakkaushormonin erittymisestä. Lisäksi suuteleminen voi tutkitusti laskea elimistön stressihormonin, eli kortisolin tasoa. 

Lievittää allergiaa

Jos lievä allerginen nuha vaivaa, voi helpotus löytyä yllättäen pussailusta. Pienen japanilaistutkimuksen mukaan 30 minuutin suutelu voi lieventää allergiaoireita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja