Mainos

Pursuavat roskikset aiheuttavat vaaran uutenavuotena

Lahjakääreitä pursuavat roskikset saattavat aiheuttaa vaaran uudenvuoden juhlijoille ja lähirakennusten asukkaille. Noin puolet tahallisesti sytytetyistä tulipaloista kohdistuu jäteastioihin. Uuden vuoden aattona tulipaloja on muutenkin huomattavasti tavallisia päiviä enemmän.

Palavaa materiaalia päätyy taloyhtiöiden roskiksiin erityisesti joulun aikaan, jolloin lahjojen käärepapereita tulee runsaasti. Myös varomaton ilotulitteiden käsittely aiheuttaa tulipaloriskin. Erityisen huono yhdistelmä on huonosti suunnattu ilotulitusraketti ja lahjakääreitä pursuava jäteastia talon seinän vieressä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaakin huolellisuudesta ilotulitteita ja jouluroskia käsitellessä.

Pursuavat roskikset saattavat houkutella myös tuhopolttajia. Tilastojen mukaan noin kolmannes rakennuspaloista on tahallaan sytytettyjä. Tuhopolttojen estämisessä on tärkeää, etteivät ulkopuoliset pääse käsiksi pihalla sijaitseviin roska-astioihin ja että ne sijaitsevat riittävän kaukana rakennuksista.

Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.