Purkkisäilötty särki - suomalainen sardiini

Nythän mitä parahin aika tehdä pilkkiretki. Tässä vinkki kaikille niille, jotka ovat toivoneet kalasäilykereseptiä. Julkaisemme uudestaan jo aikaisemmin julkaistun hyväksi havaitun ohjeen. Pilkkisaalis ja onkijan onnenpotku on usein pientä sinttiä, mutta harvinaisuudessaan sitäkin arvokkaampaa. Enää ei kannata syöttää kotikissoja ähkyyn vaan kokeilla suomalaista sardiinia, uunissa säilöttyä kalaa. Ikävä kyllä tämän artikkelin mukana ei pystytä lähettämään maistiaisia, mutta usko pois lopputulos on täysin ruodoton ja äärettömän herkullinen. Kokeile vaikka leivän päällä, salaatin raaka-aineena tai vain sellaisenaan tapas pöydässä.

Tarvitset:
2-3 dl vetoisia puhtaita säilykepurkkeja metallikannella (ilman etikettejä)
pikkukaloja (särkiä, ahvenia) suomustettuna ja perattuna

valkopippuria
merisuolaa
valkosipulia
tomaattipyreetä
rypsiöljyä

Leikkaa peratuista ja suomustetuista kaloista päät pois. Paloittele kalat (ruotoineen) noin 1,5 cm leveiksi paloiksi. Täytä 2/3 lasipurkin tilavuudesta kalapaloilla. Ripottele palojen väliin hieman suolaa, valkopippuria, valkosipulin kynsi viipaloituna ja 2 teelusikallista tomaattipyreetä. Kaada päälle öljyä niin, että kalapalat peittyvät. Kierrä kansi päälle tiukkaan, erityisen huolellisesti. Laita kalapurkit uunipellille ja 125 asteiseen uuniin. Kun öljy kiehuu purkissa, alenna lämpöä 80-100 asteeseen ja anna kypsyä 5-6 tuntia. Purkit voi jättää uuniin jäähtymään yön yli tai nostaa huoneenlämpöön. Kun purkit jäähtyvät, kalasäilyke umpioituu. Siirrä jäähtyneet purkit jääkaappiin. Avaamaton kalasäilyke säilyy hyvin parikin kuukautta jos maltat, sillä maku on mahtava.

Lue myös:

    Uusimmat