Purkkisäilötty särki - suomalainen sardiini
Nythän mitä parahin aika tehdä pilkkiretki. Tässä vinkki kaikille niille, jotka ovat toivoneet kalasäilykereseptiä. Julkaisemme uudestaan jo aikaisemmin julkaistun hyväksi havaitun ohjeen. Pilkkisaalis ja onkijan onnenpotku on usein pientä sinttiä, mutta harvinaisuudessaan sitäkin arvokkaampaa. Enää ei kannata syöttää kotikissoja ähkyyn vaan kokeilla suomalaista sardiinia, uunissa säilöttyä kalaa. Ikävä kyllä tämän artikkelin mukana ei pystytä lähettämään maistiaisia, mutta usko pois lopputulos on täysin ruodoton ja äärettömän herkullinen. Kokeile vaikka leivän päällä, salaatin raaka-aineena tai vain sellaisenaan tapas pöydässä.
Tarvitset:
2-3 dl vetoisia puhtaita säilykepurkkeja metallikannella (ilman etikettejä)
pikkukaloja (särkiä, ahvenia) suomustettuna ja perattuna
valkopippuria
merisuolaa
valkosipulia
tomaattipyreetä
rypsiöljyä
Leikkaa peratuista ja suomustetuista kaloista päät pois. Paloittele kalat (ruotoineen) noin 1,5 cm leveiksi paloiksi. Täytä 2/3 lasipurkin tilavuudesta kalapaloilla. Ripottele palojen väliin hieman suolaa, valkopippuria, valkosipulin kynsi viipaloituna ja 2 teelusikallista tomaattipyreetä. Kaada päälle öljyä niin, että kalapalat peittyvät. Kierrä kansi päälle tiukkaan, erityisen huolellisesti. Laita kalapurkit uunipellille ja 125 asteiseen uuniin. Kun öljy kiehuu purkissa, alenna lämpöä 80-100 asteeseen ja anna kypsyä 5-6 tuntia. Purkit voi jättää uuniin jäähtymään yön yli tai nostaa huoneenlämpöön. Kun purkit jäähtyvät, kalasäilyke umpioituu. Siirrä jäähtyneet purkit jääkaappiin. Avaamaton kalasäilyke säilyy hyvin parikin kuukautta jos maltat, sillä maku on mahtava.
Uusimmat
-
15:32
Liiga-seuranta: Ruman kylvetyksen saaneella HPK:lla kasvojenpesun paikka – Helsingissä tulikuuma kärkikamppailu
-
15:32
Toni Söderholm sai potkut
-
15:23
Mount Everestiltä löytyi sata vuotta vanha jalka – saattaa muuttaa vuoren historian täysin
-
14:38
Tästä syystä Mila Kuniksen ja Ashton Kutcherin avioliitto toimii: "Uskon, että siinä on se kipinä"
-
14:20
Kokeile näitä apukeinoja, jos kielesi paloi
-
14:17
Tutkinnanjohtaja itärajasta: Käsittämättömän helppoa
-
14:08
Haluatko nähdä harvinaisen pyrstötähden? Pekka Pouta antaa vinkit bongaukseen
-
14:08
Navalnyi paljastaa päiväkirjassaan: Tästä syystä palasin Venäjälle
-
13:59
Englannille kovia menetyksiä Huuhkajat-ottelusta
-
13:46
Sotilas spekuloi kovapanosammunnoissa pimahtamisellaan ja esimiehensä ampumisella – "Näin punaista"
-
13:22
Tapparan riveistä huolestuttava tieto – Liigan kriisipesäkkeeltä pöytään yllätysveto
-
13:05
Mika Poutala muistaa yhä erityisesti yhden näyttävän tempun TTK-kaudeltaan: "Monta kertaa meinasi kuristua"
-
13:04
Tähtikapteeni hölmöili pelikiellon huippuotteluun – Ronald Koeman kävi kierroksilla tuomarin toiminnasta
-
12:52
Kamala Harris aikoo vahvistaa kyvykkyytensä toimia presidenttinä – julkistaa lääkärintodistuksen
-
12:24
Vasemmistoliitto: Suomen ei pitäisi osallistua Naton ydinaseharjoitukseen
-
12:11
Uutuuskirja: Marin "pahensi tilannetta", kun Putin suunnitteli sotaa
-
11:44
Mitä ihmettä? Huolta herättänyt räjähdelaiva Ruby pysähtyi lähelle Britannian vaarallisinta hylkyä
-
11:42
Osa hyvinvointialueista lisännyt vuokratyövoiman käyttöä roimasti
-
11:33
Ukraina iski tuhoisasti – palo roihuaa
-
11:32
Maa- ja metsätalousministeri Essayah Uutisextrassa: Osalla kunnista liikaa tietoa vesihuollosta verkkosivuillaan – hybridiuhat olemassa
-
Lataa lisää