Mainos

Purista peukalon ja etusormen välistä aluetta – näin se voi vaikuttaa oloosi

Nyt kannattaa opetella joukko hyödyllisiä tekniikoita, joiden sanotaan lievittävän erilaisia kiputiloja.

Pieniä vaivoja, kuten nuhaa ja jännityspäänsärkyä, voi lievittää helposti kotikonstein hyödyntämällä kehon omia kivunlievistysmekanismeja. Nämä tekniikat kannattaa opetella ulkoa, sillä et voi ikinä tietää, milloin ikävä kiputila iskee häiritsemään päivääsi. 

Paina päänsärky pois

Vanha, mutta erittäin toimiva tekniikka päänsäryn karkottamiseen löytyy paineluhoidosta. Kun päänsärky iskee, purista peukalon ja etusormen välistä aluetta pinsettiotteella muutaman minuutin ajan. Voit myös hieroa aluetta hellästi pyörivin liikkein, jolloin päänalueen veren virtaaminen tehostuu ja päänsärky lievittyy. 

Rauhoita kurkkukipu

Kurkun kutina on ikävä vaiva, johon veden kurlaus tuo vain hetken helpotuksen. Kurkun kutinaa voi kuitenkin helpottaa nopeasti raapimalla korvaa. Aivan, luit oikein! Korvan hermojen stimulointi saa aikaan refleksin, joka aiheuttaa kurkkuun pieniä lihaskouristuksia. Nämä kouristukset lievittävät kurkun kutinaa tehokkaasti.  

Helpota stressiä

Kun maailma tuntuu kaatuvan päälle, etkä tiedä miten rentoutua, kokeile kastella kasvosi kylmällä vedellä. Hengityksen pidättäminen yhdistettynä kylmään veteen huijaa aivojasi käyttämään happea tehokkaammin. Kyseessä on niin kutsuttu nisäkkäiden sukellusrefleksi, jonka seurauksena stressi lievittyy ja olo rauhoittuu. Myös niinkin yksinkertainen temppu kuin kylmän veden juominen voi auttaa rauhoittumaan.

Lievitä tukkoisuutta

Tukkoisesta olosta ei tarvitse kärsiä turhaan, sillä tämä oudolta kuulostava temppu lupaa lievittää tukkoisuutta jopa 20 sekunnissa. Paina kielesi kitalakeasi vasten ja paina samaan aikaan sormella kulmakarvojen välistä aluetta. Näihin alueisiin kohdistuvat paineet laittavat liman liikkeelle ja helpottavat oloasi hetkessä.

Hammassärky katoamaan sekunneissa

Jos kärsit herkästä suusta, tämä temppu voi muuttaa elämäsi! Kun alat tuntea kipua hampaissasi, laita jääpala kämmenellesi ja hiero sitä etusormen ja peukalon välisellä alueella. Tämä alue on täynnä hermoratoja, jotka kuljettavat viestejä kasvoista ja käsistä aivoihin. Viileä lämpötila estää hermoratoja lähettämästä kipusignaaleja, joita ne yrittävät lähettää.

Hillitse vatsassa lentävät perhoset

Tuottaako esiintyminen tai muu tärkeä tilaisuus vatsaasi helposti perhosia? Jännitystä voi lievittää muutamassa sekunnissa puhaltamalla peukaloon. Puhaltaminen säätelee hengitystä ja ohjaa kiertäjähermoa, joka auttaa hidastamaan jännityksen myötä kohonnutta sykettä. Vain puhallus, ja perhoset ovat poissa!

Video: Katso videolta, millä tavoin uusi tekniikka voi helpottaa diabeetikoiden elämää. 

Lähde: Lifeaspire 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.