Mainos

Pureskeletko usein kynsiäsi? Se voi kertoa paljon luonteestasi

Moni yhdistää kynsien pureskelun hermostuneisuuteen ja stressiin, mutta tämä ei välttämättä ole koko totuus. Erään tutkimuksen mukaan kynsien pureskelu voi nimittäin kertoa myös täydellisyyden tavoittelusta.

Jos olet tähän asti luullut, että perfektionistit pyrkivät täydellisyyteen aina kynsiä myöten, olet ollut väärässä. Tutkimuksen laatija tohtori Kieron O'Conner kertoo, että perfektionistit keskittyvät usein niin paljon tuloksiin, että he eivät pysty rentoutumaan, vaan ajautuvat ylisuorittamaan.

– Jos tavoitteet jäävät saavuttamatta, he ovat alttiita turhautumiselle, kärsimättömyydelle ja tyytymättömyydelle, O'Conner kertoo.

Nämä kyseiset tunteet voivat ilmetä kehoomme kohdistuvana toimena, kuten kynsien pureskeluna tai ihon nyppimisenä. Tutkimus esiteltiin Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry -julkaisussa. 

Satunnaisesta kynsien pureskelusta ei haittaa

Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt altistettiin tilanteille, jotka herättivät heissä erilaisia tunteita, kuten stressiä ja ikävystymistä. Koehenkilöitä seurattuaan tutkijat tulivat siihen tulokseen, että perfektionismiin taipuvaiset henkilöt tulivat todennäköisemmin levottomaksi silloin, kun heillä ei ollut mitään tekemistä. Levottomuus ja kärsimättömyys ilmenivät lähes poikkeuksetta kynsien pureskeluna.

Tutkijat eivät kuitenkaan usko, että satunnaisesta kynsien pureskelusta olisi juuri haittaa. Kynsien pureskelu sopii tutkijoiden mukaan tilanteisiin, joissa emme pysty kanavoimaan energiaamme tuottavampaan toimintaan. Jos tapa muuttuu päivittäiseksi tai elämää haittaavaksi, kannattaa omat toimintatavat laittaa syyniin.

Yleisesti ottaen tutkimustulokset viittaavat siihen, että jos haluat lopettaa kynsien pureskelun, sinun tulisi opetella olemaan armollisempi itsellesi. Kun täydellisyyden tavoittelu vähenee, myös turhautumisen tunne lievenee.

Katso videolta, kuinka helposti syntyy kaunis kynsilakanpoistopurkki.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.