Puolustusvoimien työntekijän epäillään myyneen varastamiaan räjähteitä Tor-verkossa

Puolustusvoimien työntekijän epäillään kaupanneen varastamiaan räjähteitä ja räjähdetarvikkeita Tor-verkossa. Poliisi mukaan epäilty olisi varastanut räjähteet työnantajaltaan. 

Poliisi pääsi epäillyn perään oman rikostiedustelun perusteella.

Poliisi suoritti viime maanantaina Vantaalla niin sanotun valeoston, jonka yhteydessä epäilty, vuonna 1978 syntynyt mies, otettiin kiinni.

Miehen hallusta löytyi kaksi kiloa räjähdysainetta, yli 700 patruunaa ja erilaisia räjähdetarvikkeita. Hän on kuulusteluissa myöntänyt anastaneensa ja myyneensä räjähteitä, räjähdetarvikkeita ja patruunoita.

Tässä vaiheessa esitutkintaa ei vielä tiedetä, onko epäilty toiminut yksin. Poliisi epäilee samaa henkilöä myös toisesta vastaavanlaisesta tapauksesta. Poliisi on takavarikoinut kaikki myynnissä olleet räjähteet ja räjähdetarvikkeet.

Miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä varkaudesta, räjähderikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä palvelusrikoksesta. Rikosnimikkeet saattavat vielä muuttua esitutkinnan edetessä. Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii rikoksia yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja