Mainos

Puolustusvoimat tilaa uusia Misuja – huippunopeus jopa 110 km/h

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat tilaamaan Protolab Oy:ltä kotimaisia miina-, sirpale- ja luotisuojattuja maastoajoneuvoja kokeilukäyttöön. Ajoneuvot tunnetaan nimellä Misu.

Tilauksen koko on neljä ajoneuvoa, joita Puolustusvoimat testaa vuosina 2018-2020. Testijakson aikana maastoajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä kerätään tietoja.

PROTOLAB PMPV 6x6 “MiSu”

Polttoaine multifuel
Moottori Cummins 6,7 litraa
Kuusivetoinen
Teho 285 hv
Vääntö 970 Nm
Huippunopeus 110 km/h
Nopeus vedessä 10-12 km/h
Toimintalämpötila -40 C – jopa +60 C
Kuormankantokyky 10 000 kg
Paino 14 000 kiloa

Hankinnan arvonlisäveroton hinta on 4 miljoonaa euroa. Puolustusministeriön mukaan tilauksen työllistävä vaikutus on noin 40 henkilötyövuotta.

Protolab Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kemppainen kertoi MTV:lle vuonna 2015, että Misut on tarkoitettu miehistönkuljetukseen, evakuointi- ja sairaankuljetukseen, toimimaan suojattuna rahdinkuljetusvälineenä, rauhanturvaoperaatioihin, yleensä kriisinhallintaan ja esimerkiksi poliisin erikoisyksiköille.

Misun kantokyky on 10 000 kiloa. Henkilöstöä se kuljettaa 2+10 – siis kuljettajan ja apukuljettajan sekä 10 muuta henkilöä. Liitetystä asejärjestelmästä riippuen yksi kymmenestä matkustajasta voi toimia myös ampujana.

MTV pääsi testaamaan "Misua" vuonna 2015.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.