Puolustusministeri Kaikkonen kommentoi STM:n avunpyyntöä MTV Uutisille: Tuhansia varusmiehiä ei pysty lähettämään apuun välittömästi

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kommentoi STM:n varautumispyyntöä MTV Uutisille tiistai iltana. 

– Näkemykseni on, että kaikki virka-apu annetaan, mihin Puolustusvoimilla on resursseja ja henkilöstöä. Puolustusvoimat ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia vastata pyyntöön, viestii Antti Kaikkonen MTV Uutisille. 

Kaikkonen toteaa kuitenkin, että aivan välittömästi Puolustusvoimat ei pysty esimerkiksi 5 000 varusmiestä irrottamaan. 

– Uusi saapumiserä aloitti palveluksensa vasta tämän viikon maanantaina. Varusmiehiä ei myöskään lain mukaan voi aivan mihin tahansa tehtäviin laittaa. 

Kaikkosen mukaan pitää myös selvittää Puolustusvoimien henkilökunnan ja mahdollisesti reserviläisten mahdollisuuksia auttaa asiassa. 

– Tarvitaan varmasti myös tarkentavia keskusteluja siitä, minkälaisiin tehtäviin ja minne virka-apua tarvitaan. 

– Puolustusvoimat pystynee lähipäivinä vastaamaan tarkemmin, minkälaisia mahdollisuuksia on tähän pyyntöön vastata, Kaikkonen kiteyttää.

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua yhä pahemmaksi käyvässä koronatilanteessa. Apua annettaisiin kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaus-, jäljitys- ja rokotustoiminnan toteuttamiseksi.

Virka-apuun tarvittavan henkilöstön määrä tulee tarkentumaan vielä, mutta ministeriö pyytää Puolustusvoimia varautumaan noin 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanosta vastaavalla avulla.

Lue myös:

    Uusimmat