Puolet Yhdysvaltain väestöstä on täysin rokotettu koronavirusta vastaan – tartuntojen ja kuolemien määrässä terävä kasvu

Maailmanselittäjät: USA ja Kiina nokittelevat koronan alkuperästä 8:11
Maailmanselittäjät: USA ja Kiina nokittelevat koronan alkuperästä – katso monipolvinen keskustelu!

Tartunnat, kuolemat ja sairaalahoidossa olevien määrät ovat maassa jälleen kasvussa, vaikka rokotukset ovat edenneet. 

Yhdysvaltain koko väestöstä puolet on nyt täysin rokotettu koronavirusta vastaan, kertoo Valkoinen talo.

Rajapyykin ylittyminen tarkoittaa sitä, että maan väestöstä 165 miljoonaa ihmistä on saanut joko molemmat annokset Modernan tai Pfizerin rokotteita tai vaihtoehtoisesti yhden annoksen Johnson & Johnson -rokotteen.

Vastaava 50 prosentin tavoite saavutettiin aikuisväestön osalta toukokuussa.

Rokotusten tahti hidastui maassa merkittävästi huhtikuussa erityisesti konservatiivialueilla, mutta tarttuvamman deltavariantin levitessä rokotusinto on lähtenyt jälleen kasvuun.

Uusia ensimmäisen rokoteannoksensa saaneita ihmisiä kertyi kahden viime viikon aikana liki puolet enemmän kuin niitä edeltäneinä kahtena viikkona.

Deltavariantti leviää myös Yhdysvalloissa

Uusien tartuntojen, kuolemien ja sairaalahoidossa olevien määrässä on nähty terävää kasvua.

Yhdysvalloissa viime viikkoina deltavariantin levitessä. Viime viikolla todettiin keskimäärin 90  000 uutta tartuntaa päivittäin.

Näistä kolmasosa on todettu Floridan ja Texasin osavaltioissa.

Uusia koronavirukseen liitettyjä kuolemia todetaan maassa noin 380 kappaletta päivässä, minkä lisäksi sairaalahoitoon viedään noin 7  300 ihmistä vuorokaudessa.

Kuolemien lukumäärissä mitattuna Yhdysvallat on pahiten koronaviruksesta kärsinyt maa. Siellä on kirjattu yhteensä 615  000 kuolemaa koko pandemian aikana.

Lue myös:

    Uusimmat