Puolalaismiestä epäillään sarjamurhaajaksi – uhreja ympäri Eurooppaa?

Ympäri Eurooppaa tutkitaan, onko 29-vuotias puolalaismies eri Euroopan maissa toiminut sarjamurhaaja.

Dariusz Pawel Kotwica on tunnustanut murhanneensa brutaalilla tavalla vanhuksia Itävallassa ja Ruotsissa. Muun muassa Britanniassa tutkitaan, voisiko Kotwica olla myös siellä tehtyjen selvittämättömien henkirikosten tekijä.

Kotwica itse on tunnustanut murhanneensa raa'alla tavalla iäkkään pariskunnan Wienin lähettyvillä Itävallassa toukokuussa. Kotwica pahoinpiteli ja puukotti uhrejaan, minkä lisäksi hän raiskasi 74-vuotiaan naispuolisen uhrinsa. Naisen ruumista löydettiin lisäksi latinankielinen, maalilla tehty kirjoitus.

Rikospaikalta löytyi todisteita, joiden avulla Kotwica jäljitettiin Saksaan, jossa poliisi sai hänet kiinni kesäkuussa. Silloin hän tunnusti myös eläkeläisen murhan Göteborgissa Ruotsissa.

Poliisi on kertonut the Independent-lehden mukaan, että Kotwica saa tyydytystä tappaessaan ihmisiä.

Vanhoja rikoksia uuteen tutkintaan eri puolilla Eurooppaa

Poliisiviranomaiset ympäri Eurooppaa tekevät nyt yhteistyötä selvittääkseen, onko Kotwica myös muiden henkirikosten tekijä.

Mies on asunut useita vuosia Britanniassa, missä vanhoja rikoksia käydään nyt läpi erityisen tarkasti. Poliisi on aloittanut Kotwican DNA-näytteiden vertaamisen todistusaineistoon, jota on löytynyt ratkaisemattomien rikosten tekopaikoilta.

Myös muissa Euroopan maissa poliisi vertaa nyt DNA-tietokantoja puolalaismiehen DNA:han. Hänen epäillään murhanneen ihmisiä ainakin Tshekissä ja Alankomaissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja