Puolalaislapset näyttelivät Auschwitzin kuolemanleirin tapahtumia alakoulun juhlassa – natsiunivormuiset koululaiset esittivät kaasuttavansa vankeja

Puolalaisen peruskoulun tanssiesityksessä lapset näyttelivät Auschwitzin keskitysleirin tapahtumia. Natseiksi puetut oppilaat esittivät muun muassa kaasuttavansa vankeja.

Esityksessä osalla oppilaista oli päällään natsiunivormut hakaristi-hihamerkkeineen päivineen. Nuoremmilla oppilailla taas oli päällään harmaaraitaiset vankipuvut, osalla heistä pää oli osittain ajettu kaljuksi.

Vangit polvistuivat yhdessä kohtaa esitystä kahden gestapo-upseeriksi pukeutuneen pojan eteen, lopulta maahan luuhistuen, kun lavalle nousi savua.

Asiasta uutisoivat muun muassa puolalainen Newsweek sekä brittiläinen The Times.

Myös Facebookissa on levinnyt videota esityksestä.

Osa koulun nimiseremoniaa

Tanssiesityksen päätteeksi lavalle nousi muun muassa vanhempi nainen, jonka vanhemmat kuolivat Auschwitzissa. Hänen kerrotaan puhuneen yleisölle, että Puola ansaitsisi korvauksen Saksalta. Paikalla pidettiin myös muita poliittissävyisiä puheita.

Israelilaisen Haaretz-lehden mukaan tanssiesitys oli osa seremoniaa, jossa kunnioitettiin tuhansien Zamoscin alueelta kotoisin olevien lasten muistoa, jotka tapettiin tai karkotettiin natsien leireille.

Paikalla yleisössä oli lapsia, opettajia, poliitikkoja, kaupungin ja veteraaneja. Koulun tanssiesitys oli pidetty Labunien kylässä eteläisessä Puolassa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja