Mainos

Puolalaiset lahjoittivat Tom Hanksille vanhan Fiatin – "käppänään" rakastuneelta tähdeltä avokätinen kiitos

Tom Hanks on yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä, jonka omaisuuden arvioidaan olevan vähintään 350 miljoonaa dollaria, eli vajaat 300 miljoonaa euroa. Hanksin ei siis välttämättä kuvittelisi iloitsevan vuoden 1974 Fiatista.

Hollywood-tähti Tom Hanks vastaanotti kuitenkin hymysuin 1900-luvun legendaarisen automallin talliinsa, kun puolalaisnainen sai idolinsa Twitter-päivityksistä hauskan idean.

Hanks on siitä epätyypillinen julkisuuden henkilö, että kun hän Twitter-tilillään hehkuttaa uudesta autostaan, kyseessä ei aina ole mikään luksusajokki. Sen sijaan hän julkaisi Unkarin matkallaan lukuisia kuvia, joissa poseeraa kyyristyen pienten Fiat 126p -autojen vieressä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä. 

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä. 

Mallia valmistettiin Puolassa kommunistisen vallan aikaan, ja siitä muodostui yksi 1900-luvun ikoneista, puolalaisten kansanauto. Fiat 126:n lempinimi ”Maluch” tarkoittaa taaperoa tai pikkuista. Suomessa autoa on kutsuttu myös "käppänäksi".

Taapero saapui lentäen Amerikkaan

Sympaattinen kulkupeli on kuin valopilkku Puolan sodanjälkeisessä historiassa. Lämpimät muistot elävät varsinkin Fiatin autotehtaan kotikaupungissa, Bielsko-Bialassa, kaupungissa.

Kun Bielsko-Bialan asukas ja Hanks-fani Monika Jaskolska näki idolinsa twiitit, hän päätti kerätä rahaa ostaakseen tähdelle oman Fiat 126:n. Muutamassa viikossa varoja kertyi riittävästi kattamaan Hanksille sekä oman, kunnostetun "taaperon".

Kiireinen mies kun on, Hanks ei valitettavasti itse päässyt Puolaan vastaanottamaan autoaan, mutta kiitti Amerikan mantereelle kauniin Fiatin lennättäneitä puolalaisia. Lisäksi tähti lahjoitti rahaa sairaalalle, jossa idean äiti, Jaskolska, työskentelee.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kiitollinen Hanks on kuitenkin ilmeisesti myös mukavuudenhaluinen, sillä seuraavassa uutta autoa esittelevässä twiitissään herra ei tosiaan istu polvet suussa Fiatissaan. Sen sijaan hän poseeraa laivamaiseen vuoden 1967 Pontiac Gran Prixin vieressä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

***

0:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.