Punaviinistä paljastui yllättävä sivuvaikutus

Unohda porkkanat ja A-vitamiini – asiantuntijan mukaan myös punaviinin juominen tekee hyvää näkökyvylle ja voi estää silmäsairauksia myöhemmin elämässä.

Konsultoiva silmälääkäri Milind Pande sanoo, että punaviinin terveyshyödyt johtuvat sen sisältämästä resveratrolista. Viinirypäleiden kuoriosasta löytyvän yhdisteen uskotaan auttavan ehkäisemään ikääntymisestä johtuvaa silmälihasten heikkenemistä, joka saattaisi johtaa näköongelmiin.

Panden mukaan tämä kasvipolyfenoli pysäyttää silmän verisuonten kasvun, joka voisi johtaa silmänpohjan rappeumaan. Monelle se tarkoittaisi vain tarvetta silmälaseille, mutta esimerkiksi diabeetikoille se voi olla vaarallisempaa.

Pelkkään viiniin ei kuitenkaan tarvitse turvautua, sillä esimerkiksi lehtikaalissa, parsakaalissa ja pinaatissa on luteiinia, jonka on myös todettu vahvistavan silmälihaksia.

– Runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia, luteiinia, zeaksantiinia ja tärkeitä rasvahappoja sisältävä ruokavalio voi auttaa suojelemaan silmäsairauksilta. Näitä voidaan löytää kirkkaan värisistä hedelmistä ja vihanneksista, kuten maissista, oransseista paprikoista, mandariineista ja appelsiineista, Pande sanoo.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat