Leivotaan pakastepullataikinalevyistä perinteistä pullaa Kalevalan päivän tienoille.
Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin, koska sitä oli varaa syödä vain harvoin, esimerkiksi juhlissa, juhannuksena ja jouluna. Pullan leipominen on nykyisin helpottunut paljon, sillä taikinaa saa valmiina pakastimesta levyinä, jos ei ehdi itse leipoa alusta alkaen.
Tässä on pullasarvien ohje, voit tehdä samalla ohjeella Vanhanajan Kampanisut. Leikkaa levyt neliöiksi, venytä niitä hieman isommiksi, kohota. Laita täytteet toiseen reunaan, taita kahtia sorakaiteeksi ja tee muutama viilto auki olevaan reunaan puoleen väliin asti kamman piikeiksi.
Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä, 16 kpl:
1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)
200 g vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa
1-2 dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
250 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
1 muna
