Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä

Leivotaan pakastepullataikinalevyistä perinteistä pullaa Kalevalan päivän tienoille.

Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin, koska sitä oli varaa syödä vain harvoin, esimerkiksi juhlissa, juhannuksena ja jouluna. Pullan leipominen on nykyisin helpottunut paljon, sillä taikinaa saa valmiina pakastimesta levyinä, jos ei ehdi itse leipoa alusta alkaen.

Tässä on pullasarvien ohje, voit tehdä samalla ohjeella Vanhanajan Kampanisut. Leikkaa levyt neliöiksi, venytä niitä hieman isommiksi, kohota. Laita täytteet toiseen reunaan, taita kahtia sorakaiteeksi ja tee muutama viilto auki olevaan reunaan puoleen väliin asti kamman piikeiksi.

Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä, 16 kpl:

1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)

200 g vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa

1-2 dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

250 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

1 muna

raesokeria

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia kulmasta kulmaan. Nosta taikinakolmiot uunipellille jauhotetun leivinpaperin päälle väljästi ja venytä käsin muotoillen taikinakolmioita hieman leveämmiksi ja lyhyemmiksi. Anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

Levitä tuorejuustoa tai rahkaa ohuelti taikinakolmioille ja ripottele päälle mantelirouhetta tai kookoshiutaleita. Laita 1-2 tl marmeladia taikinakolmion leveämpään päähän keskelle. Kääri kolmiot rullalle leveästä reunasta kohti terävää kulmaa, nipistä saumakohta aina jokaisen rullan alle ja käännä rullat sarviksi. Anna sarvien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI:

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja