Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä

Julkaistu 28.02.2013 09:12(Päivitetty 21.08.2013 14:24)

Leivotaan pakastepullataikinalevyistä perinteistä pullaa Kalevalan päivän tienoille.

Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin, koska sitä oli varaa syödä vain harvoin, esimerkiksi juhlissa, juhannuksena ja jouluna. Pullan leipominen on nykyisin helpottunut paljon, sillä taikinaa saa valmiina pakastimesta levyinä, jos ei ehdi itse leipoa alusta alkaen.

Tässä on pullasarvien ohje, voit tehdä samalla ohjeella Vanhanajan Kampanisut. Leikkaa levyt neliöiksi, venytä niitä hieman isommiksi, kohota. Laita täytteet toiseen reunaan, taita kahtia sorakaiteeksi ja tee muutama viilto auki olevaan reunaan puoleen väliin asti kamman piikeiksi.

Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä, 16 kpl:

1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, pakaste)

200 g vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa

1-2 dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

250 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

1 muna

raesokeria

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia kulmasta kulmaan. Nosta taikinakolmiot uunipellille jauhotetun leivinpaperin päälle väljästi ja venytä käsin muotoillen taikinakolmioita hieman leveämmiksi ja lyhyemmiksi. Anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

Levitä tuorejuustoa tai rahkaa ohuelti taikinakolmioille ja ripottele päälle mantelirouhetta tai kookoshiutaleita. Laita 1-2 tl marmeladia taikinakolmion leveämpään päähän keskelle. Kääri kolmiot rullalle leveästä reunasta kohti terävää kulmaa, nipistä saumakohta aina jokaisen rullan alle ja käännä rullat sarviksi. Anna sarvien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI:

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Sumo video id

Lisää aiheesta:

Ota osaa kuusipulla-somehaasteeseen! Katso tästä Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa nähty reseptiRaparperipiirakka pullataikinastaMarja-aroniapullatMustikka-tuorejuustopullatKonjakkinen pipari-bostonpullaKuningatarpiirakka pullataikinasta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat

  • 09:38
    Kahvi

    Lidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta

  • 09:01
    Ruoka

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

  • 06:46
    Ruoka

    Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi