Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skagenpiirakka

Teresa Välimäen skagenpiirakka.
Teresa Välimäen skagenpiirakka.MTV
Julkaistu 24.08.2025 08:00

MTV LIFESTYLE

Kokki Teresa Välimäen skagenpiirakka maistuu vaikka loppukesän venetsialaisissa!

  • Kokonaisvalmistusaika: 35 min
  • Aktiivinen aika: 20 min

Ainekset

  • 1 iso kaaviloitu voi- tai lehtitaikinalevy
  • 1 pieni kananmuna

skagenseos

  • 600 g sulatettuja pakastekatkarapuja
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 iso punasipuli hienonnettuna
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • reilusti tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

koristeluun

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 100 g sulatettuja pakastekatkarapuja
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

  1. Sulata taikinalevy. Nosta se leivinpaperille ja kauli levyä hieman suuremmaksi. Vedä veitsellä viillot taikinaan noin 1,5 cm päästä sen reunoista, ikään kuin piirtäisit taikinalevylle kehykset.
  2. Riko kananmunan rakenne haarukalla ja voitele levy kananmunalla. Pistele keskiosaan haarukalla reikiä.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Paina keskiosaa tarvittaessa hieman alaspäin, jolloin syntyy reunallinen piirakkapohja.
  • Valuta katkaravut. Sekoita skagenin ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  • Lusikoi skagenmassa piirakkapohjalle. Koristele pinta kylmäsavulohella, katkaravuilla ja tillillä. 
  • Lisää aiheesta:

    HedelmänyytitPiiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläJuustopiiras äyriäisilläÄyriäispiiras taskuravullaPiiras uusista perunoista ja juustostaVaniljainen kurpitsapiirakka
    ÄyriäispiirakkaKatkaravutNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Äyriäispiirakka
    • 24.8.08:00
      Katkaravut

      Skagenpiirakka

    • 18.02.201300:00
      Alkuruoat

      Katkarapupiiraat

    • 18.02.201300:00
      Suolaiset leivonnaiset

      Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

    • 18.02.201300:00
      Välipalat

      Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

    • 18.02.201300:00
      Suolaiset leivonnaiset

      Juustopiiras äyriäisillä