Pukeudu oikein kuntosalille – vältä nämä vaatemokat

Motivaatio lähteä kuntosalille kasvaa, kun vaatteet ja muut tarvittavat varusteet ovat kunnossa. Tiedätkö, miten salille kannattaa pukeutua?

Womenshealthmag.com listasi yleiset pukeutusmokat, joihin on helppo sortua kuntosalille lähtiessä. 

100-prosenttista puuvillaa olevat vaatteet

Puuvillaiset vaatteet saattavat vaikuttaa mukavilta treenivaatteilta, mutta todellisuudessa niitä kannattaa vältellä. Puuvilla imee kosteutta ja kuivuu hitaasti, joten hikoillessa vaatteet alkavat tuntua epämukavilta ja iho saattaa ärtyä.

Käytä puuvillan sijasta synteettistä materiaalia olevia vaatteita, jotka kuivuvat nopeasti eivätkä ime kosteutta itseensä. 

Vuosia vanhat kengät

Hyvät urheilukengät antavat tukea liikuntasuorituksiin ja ehkäisevät vammoilta. Huonot kengät voivat olla riskitekijä esimerkiksi liukkaalla lattialla.

Jos kengät eivät ole tarpeeksi tukevat, on polvien ja varpaiden pitäminen samassa linjassa hankalaa esimerkiksi kyykyissä. Kengät kannattaa uusia noin 800 kilometrin käytön jälkeen.

Venähtäneet urheilurintaliivit

Treenaaminen täydellä teholla ei onnistu, mikäli tunnet olosi epämukavaksi. Epämukavaksi taas tunnet olosi esimerkiksi silloin, jos urheilurintaliivisi eivät ole sopivan kokoiset tai ne ovat menettäneet muotonsa vuosien saatossa.

Hyvät urheilurintaliivit antavat tukea ja suojaavat kudoksia venymiseltä. Oikeanlaisten liivien valinnassa kannattaa käyttää myyjien apua.

Isorintaisten kannattaa huomioida, että liiveissä on riittävän leveät olkaimet, jolloin ne eivät poraudu hartioihin. Liivit on syytä vaihtaa uusiin tasaisin väliajoin, sillä ne kuluvat käytössä ja pesussa. 

Säkkimäiset vaatteet

Liian löysät vaatteet eivät ole järkevin ratkaisu kuntosalille mennessä. Liian isoista ja löysistä vaatteista saattaa olla suoranaista haittaa, sillä roikkuvat vaatteet voivat tarttua kiinni laitteisiin.

Löysissä vaatteissa on myös hankalampi nähdä kehon asentoja, joten oikean tekniikan seuraaminen peilin kautta voi olla vaikeaa.

Käytä sopivan kokosia vaatteita, jotka eivät ole telttamaisia. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi kiskoa päällesi vartaloa nuolevat tiukat trikoot, kultainen keskitie löytyy varmasti.   

Lähde: womenshealthmag.com

Lue myös:

    Uusimmat