Mainos

Puheloinen: Varustelu ratkaisee puolustuksen uskottavuuden

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloisen mukaan eilen esitetyt säästöt ja varuskuntien lakkautukset ovat välttämättömiä ja ne on syytä tehdä nyt, sillä tulevaisuudessa jouduttaisiin vieläkin suurempiin leikkauksiin.

– On tehtävä muutoksia tai muuten edessä häämöttää rahoituksellinen umpikuja, jossa kyse on siitä, että organisaatio on liian iso eikä rahaa riitä sen ylläpitämiseen. Toiseksi sen käynnissä pito nielee niin paljon kustannuksia, että puolustusmateriaalin hankintaan jää liian vähän rahaa, mistä puolestaan seuraa se, että puolustuskyy rapautuu sitä kautta, Puheloinen sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Kyseessä on Puheloisen mukaan uudistus, joka on välttämätön jo pelkästään sen takia, että varusmiesikäluokat syntyvyystilastojenkin mukaan pienenevät.

– Esimerkiksi vuonna 2015 meillä on 3 000 tyhjää koulutuspaikkaa. Ei kai ole veronmaksajienkaan kannalta järkevää, että me maksaisimme tyhjistä tiloista ja alueista, Puheloinen kyselee.

Monen mielessä on käynyt pelko siitä, minkälainen on Suomen puolustuksen uskottavuus mittavien leikkauksien jälkeen. Puheloisen mukaan puolustuskyky painottuu tulevaisuudessa joukkojen varustamiseen.

– Puolustuskyky ja uskottavuus tälle ja ensi vuosikymmenelle on kiinni siitä, kuinka tyydyttävästi meidän sodan ajan joukot pystytään varustamaan. Materiaalipuolella me teemme sellaisen rauhanajan rakenteen, joka kykenee tuottamaan ne sodanajan joukot, jotka meillä on tarkoituksenmukaista pitää.

(MTV3)

Katso puolustusvoimien komentajan Ari Puheloisen haastattelu: (Huomenta Suomi 9.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.