Puhelinhuollossa ihmetellään suomalaisten lataamistapaa: "Meille tuodaan kuukausittain pullistuneita puhelimia"

Oletko tiennyt, että väärän laturin käyttäminen puhelimen lataukseen voi saada puhelimen akun pullistumaan?

Moneen suomalaiseen kotiin on viime vuosien aikana ilmestynyt erilaisia mobiililaitteita, joita käytetään perheenjäsenten kesken eri tarkoituksiin. Laitteiden yleistymisen myötä puhelinhuolloissa on havaittu, että moni on tottunut lataamaan kodin eri laitteet väärin.

Väärä laturi voi saada puhelimen pullistumaan

Huoltoliike iTapsan hallinta- ja logistiikkapäällikkö Riku Silvennoinen on huolissaan siitä, että suomalaiset lataavat puhelimiaan ja tablettejaan samoilla latureilla. Vaikka laturit näyttäisivät ulkoisesti samalta, antavat tableteille tarkoitetut laturit laitteille enemmän virtaa kuin puhelimille.

– Meille tuodaan kuukausittain pullistuneita puhelimia, joista on esimerkiksi näyttö mennyt rikki. Pullistuminen johtuu tavallisesti siitä, että puhelin on ladattu iPadin laturilla tai jollain todella huonolaatuisella laturilla, Silvennoinen toteaa.

– Ongelma on se, että tabletin laturi syöttää puhelimeen liian paljon virtaa. Tämä johtaa siihen, että akku varautuu niin nopeasti, että sen elinikä heikentyy ja pahimmassa tapauksessa puhelimen akku pullistuu, Silvennoinen kertoo.

Puhelin kannattaa ladata aina sille tarkoitetulla laturilla

Silvennoinen muistuttaa, että kun puhelimen lataa sille tarkoitetulla laturilla, akun käyttöikä pitenee. Väärällä laturilla lataaminen voi laskea puhelimen akun käyttöiän alle vuoteen.

– Eiväthän akut nykypäivänä usein yli paria vuotta kestä, mutta kyllä se harmittaa, jos puhelimen akku hajoaa alle vuoden käytön jälkeen, Silvennoinen toteaa.

– Onneksi suurimpaan osaan laitteista akut saa nykypäivänä vaihdettua, Silvennoinen jatkaa.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja