Psykologi: Sieppauskoulutus lisääntyy myös suomalaisyrityksissä

Asiantuntija uskoo, että Jemenin sieppaustapaus tulee lisäämään monissa kansainvälisissä yrityksissä varautumista vastaavanlaisiin tapauksiin.

Poliisiammattikorkeakoulun psykologian yliopettaja Jaakko Kauppila kertoo, että jo nyt Suomessakin toimivissa yrityksissä johtoa valmennetaan jonkin verran sieppausten varalta.

– Kyllä tätä tehdään vaihtelevassa jo määrin. Uskon, että tämä kokemus, ja mitä viime vuosina on ollut, tulee lisäämään koulutusta kansainvälisten yritysten turvallissuustrategian sisältönä.

Neste Oil ei suoraan myönnä valmentavansa väkeään sieppausuhkan varalta. Ympäristö- ja turvallisuusjohtaja Simo Honkanen Neste Oililta sanoo, että Jemenin tapaus käydään Neste Oililla tarkkaan läpi.

– Käytämme tietysti omia asiantuntijoitamme ja meillä on erittäin hyvä yhteistyö viranomaisten kanssa tämän tyyppisissä asioissa.

– Tämä on ainutlaatuinen tapaus, joka käydään läpi hyvin tarkkaan. Sitten voimme vetää johtopäätöksiä, joilla varaudutaan jatkossa tilanteisiin, joita toivottavasti ei enää tule, Honkanen jatkaa.

Mahdollisten lunnaiden maksamisesta ei ole Honkasen mukaan käyty Neste Oilin kanssa mitään keskusteluja.

Lue myös:

    Uusimmat