Prinssi William muistelee prinsessa Dianaa: Ikävöin äitiäni

Sydäntäsärkevässä ja epätavallisen avoimessa haastattelussa prinssi William paljastaa ensi kertaa kaivanneensa suunnattomasti äitinsä prinsessa Dianan läsnäoloa.

Kun herttainen Kate Middleton käveli alttaria pitkin kohti prinssi Williamia noin vuosi sitten 29. huhtikuuta, prinssi Williamin sydäntä pisti: 29-vuotias nuorimies myöntää sinä hetkenä ensi kertaa äitinsä poismenon jälkeen todella toivoneensa prinsessa Dianan olevan paikan päällä.

– Hääpäivänämme ensimmäistä kertaa todella ikävöin äitiäni, prinssi William kertoo.

– Ajattelin itsekseni kuinka fantastista olisi jos hän olisi täällä, ja kuinka surullista on ettei hän nähnyt häitä, prinssi William kuvailee tuota hetkeä.

Prinssi myöntää kyyneleiden pidättelemisen olleen erittäin vaikeaa hänen ajatellessaan äitiään ja tämän poissaoloa.

Samaisessa haastattelussa Prinssi Williamin pikkuveli Harry kuvailee kuinka heidän äidistään olisi ollut ihanaa nähdä kuinka William nai elämänsä rakkauden. Dianan kuitenkin uskotaan olleen läsnä, henkenä.

– Uskon, että hänellä (prinsessa Dianalla) oli paras paikka katsoa häitä, Harry kuvailee.

Nyt herttuatar Catherinen vasenta nimetöntä koristaa prinsessa Dianan sininen, legendaarinen safiirikihlasormus, joka on muistuttaa prinssi Williamia rakkaasta äidistään.

– Äitini oli minulle tärkeä ja Kate on minulle tärkeä. Joten tuntui oikealta antaa sormus hänelle, William on kuvaillut.

Lue lisää koskettavasta haastattelusta: Prinssi William avautuu hääpäivän surullisista tunteistaan

Äidinpoikien suuri menestys

Prinsessa Diana menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa vuonna 1997 Pariisissa. Prinssi William oli tuolloin 15-vuotias, Harry 13. Prinsessa Dianan poismeno musersi pojat – mutta he eivät voineet näyttää sitä julkisesti.

Prinsessa Dianaa on kuvailtu loistavaksi, sitoutuneeksi ja helläksi äidiksi, joka halusi poikiensa Williamin ja Harryn erottavan edustustehtävät arjesta ja lasten leikeistä. He kävivät yhdessä muun muassa huvipuistoissa hyvinkin arkisissa vaatteissa, mutta edustustehtävät he hoitivat kunniallisesti ihmisiä kätellen, heidän läsnäolostaan kiitellen ja valokuvaajille poseeraten. Ei ainoastaan rakastava äitinä, prinsessa Diana muistetaan myös suurena hyväntekijänä.

Kun Diana kuoli, Britannia menetti prinsessan – mutta William ja Harry menettivät äidin.


Lähde: Entertainmentwise.com, Wikipedia

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja