Prinssi Harry vierailee toukokuussa Lontoossa

Prinssi Harry esittelee kykyjään näyttelijänä 1:05
Prinssi Harry esitteli kykyjään näyttelijänä vuonna 2022, kun hän esiintyi kestävää matkailua mainostavassa videossa.

Prinssi Harry käy Isossa-Britanniassa toukokuussa juhlimassa perustamansa Invictus Games -urheilukilpailun 10-vuotispäivää.

Prinssi Harry, 39, palaa Isoon-Britanniaan toukokuussa juhlimaan Invictus Games -urheilukilpailun 10-vuotismerkkipäivää. Harry on perustanut kyseisen, joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman Afganistanissa suorittamansa komennuksen jälkeen. Säätiön verkkosivujen mukaan sen tavoitteena on tukea haavoittuneiden, loukkaantuneiden ja sairaiden palvelushenkilöstön ja veteraanien toipumista.

28. huhtikuuta ilmoitettiin, että Harry esiintyy Lontoon Pyhän Paavalin katedraalissa 8. toukokuuta järjestettävässä seremoniassa, jossa juhlistetaan Invictus Gamesin ja sen perustamisen 10-vuotista taivalta. 

Edellisen kerran Harry oli Isossa-Britanniassa helmikuussa pikavisiitillä sen jälkeen, kun hänen isänsä kuningas Charlesin  syöpädiagnoosista ilmoitettiin.

Harry puhui isänsä diagnoosista myöhemmin ABC:n Good Morning America -ohjelmassa ja kertoi, että hän hyppäsi lentokoneeseen ja lähti katsomaan isäänsä heti, kun pystyi.

– Rakastan perhettäni. Olen kiitollinen siitä, että pystyin nousemaan lentokoneeseen ja menemään katsomaan ja viettämään aikaa hänen kanssaan, hän jatkoi. 

Ei ole selvää, aikooko prinssi tavata sukulaisiaan ensi kuun matkan aikana tai lähteekö hänen vaimonsa herttuatar Meghan mukaan.

Harry muutti Meghanin kanssa Yhdysvaltoihin vuonna 2020. Sen jälkeisinä vuosina Harry on tehnyt useita matkoja takaisin Isoon-Britanniaan, joista merkittävimpiä ovat osallistuminen kuningatar Elisabetin hautajaisiin vuonna 2022 ja hänen isänsä kruunajaisiin vuonna 2023.

Harryn ja Meghanin esikoinen Archie  täyttää  viisi vuotta 6. toukokuuta kahta päivää ennen Invictus Games -juhlaa. 

Buckinghamin palatsi ilmoitti, että Charles, joka on edelleen syöpähoidossa, palaa julkisiin tehtäviin tiistaina 30. huhtikuuta. Hänen lääkäriensä sanotaan olevan riittävän tyytyväisiä hänen edistymiseensä ja pysyvän positiivisena hänen toipumisensa suhteen. Charles ei kuitenkaan toteuta täyttä kesäohjelmaa. 

Seuraavat Invictus Games -kilpailut järjestetään Vancouverissa ja Whistlerissä, Kanadassa, helmikuussa 2025. Yli 500 kilpailijaa yli 20 maasta kilpailee eri urheilulajeissa, kuten sisäsoudussa, istumalentopallossa, uinnissa, pyörätuolirugbyssa ja pyörätuolikoripallossa. Kisoissa pelataan ensimmäistä kertaa myös talviurheilulajeja, kuten alppihiihtoa ja lumilautailua, pohjoismaista hiihtoa, ampumahiihtoa, mahakelkkailua ja pyörätuolicurlingia.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat