Prinssi Harry täräytti yllättäen tv:ssä suorat sanat "megxitistä" jo ennen kohuttua Oprah-haastattelua: "Tein kuten kuka tahansa olisi tehnyt"

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa ja jättivät hovin, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Prinssi Harry esiintyi yllättäen televisiossa jo ennen kohuttua Oprah haastattelua, ja sanoi suorat sanat "megxitistä" James Cordenin haastattelussa.

Brittihovissa odotellaan ilmeisesti kauhunsekaisin tuntein maaliskuun 7. päivää, jolloin vuosi sitten hovin ja kuninkaalliset velvollisuutensa jättäneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan nähdään ensimmäisessä yhteisessä tv-haastattelussa lähtönsä jälkeen. 

Luvassa on 90-minuuttinen istunto talk show -tähti Oprah Winfreyn johdolla. Sisäpiirilähteiden mukaan herttuapari on aikeissa puhua haastattelussa muun muassa siitä, miksi he päättivät jättää brittihovin.

Prinssi kuitenkin avasi yllättäen sanallisen arkkunsa televisiossa jo ennen kohuttua Oprah-haastattelua, kun hänet nähtiin James Cordenin haastattelussa, jossa kaksikko matkasi turistibussin kyydissä ympäri prinssin uutta kotikaupunkia Los Angelesia. Harry sivusi Daily Mailin mukaan haastattelussa yllättäen myös ”megxitiä”.

Prinssi luonnehti harvinaisessa haastattelussa Lontoossa olemisen "tuhonneen hänen mielenterveytensä", kertoo Daily Mail.

– En koskaan jättänyt kaikkea taakseni. Astuin paremminkin sivuun. Se oli todella hankala ympäristö, ja uskon monien ihmisten huomanneen sen, Harry kertoi Cordenille.

– Tein kuten kuka tahansa isä tai aviomies olisi tehnyt ja ajattelin "kuinka saan perheeni pois täältä". Mutta me emme koskaan jättäneet kaikkea taaksemme ja niin pitkään kuin se on minusta kiinni, en tule koskaan tekemään niin.

Harrysta nähtiin haastattelun aikana myös muita yllättäviä piirteitä. Prinssi muun muassa räppäsi Bel Airin prinssi -ohjelman tunnuskappaletta, kun kaksikko vieraili ohjelmasta tutussa talossa.

Haastattelun aikana nähtiin myös, kuinka Harry ja Corden soittivat videopuhelun herttuatar Meghanille. Samalla kävi ilmi, että Meghan käyttää aviomiehestään lempinimeä "Haz".

Daily Mailin mukaan kyseinen haastattelu oli kuvattu jo ennen kuin Buckinghamin palatsi ilmoitti viikko sitten, että Sussexin herttuapari oli ilmoittanut kuningatar Elisabetille, etteivät he aio enää palata työhönsä kuninkaallisessa perheessä.

Lopullisen vetäytymisen myötä Sussexin herttuaparin uutisoitiin menettävän kuninkaalliset edustuksensa esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestöissä, joiden suojelijoina herttuapari toimii. Lisäksi Harry tulee menettämään armeijan kunniavirkansa.

Harry ja Meghan vastasivat tiedotteen jälkeen, että he ovat yhä sitoutuneita velvollisuuksiinsa, Yhdistyneen Kuningaskunnan ja koko maailman palvelemiseen ja tahtovat jatkaa edustamiensa organisaatioiden tukemista virallisista rooleistaan riippumatta.

Sisäpiirilähteiden mukaan prinssi William sen sijaan pöyristyi pikkuveljensä touhuista ja piti tämän toimia röyhkeinä kuningatar Elisabetia kohtaan.

– Kuningattarelle ei sanota vastaan – niin ei vain yksinkertaisesti tehdä, eräs lähde kommentoi brittilehdille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja