Viimeinen niitti erolle – Harry ja Meghan ilmoittivat kuningatar Elisabetille lopullisen päätöksensä

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Harry ja Meghan eivät tule palaamaan kuninkaalliseen elämään.

Buckinghamin palatsi vahvisti perjantaina 19. helmikuuta prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ovat ilmoittaneen kuningatar Elisabetille, etteivät he aio palata kuninkaallisen perheen työtä tekeviksi jäseniksi, kertoo Reuters. 

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään maaliskuussa 2020 ja muuttivat Yhdysvaltoihin esikoisensa Archien kanssa. Tuolloin alkoi herttuaparin vuoden kestävä "koeaika" joka tulee päätökseensä tulevan maaliskuun lopussa. Vuoden aikana suunniteltiin herttuaparin ja hovin määrittävän sen, millainen rooli Harrylla ja Meghanilla tulee olemaan suhteessa kuninkaallisiin. Nyt herttuapari on vahvistanut, ettei paluuta kuninkaalliseen elämään heidän osaltaan käytännössä ole. 

– Vaikka kaikki ovat surullisia heidän päätöksestään, herttua ja herttuatar pysyvät (kuninkaallisen) perheen rakastettuina jäseninä, palatsin tiedotteessa kerrotaan. 

Kuninkaallisesta elämästä vetäytymisen ja koeajan päättymisen myötä Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset edustuksensa esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestöissä, joiden suojelijoina herttuapari toimii. Lisäksi Harry tulee menettämään armeijan kunniavirkansa. Herttuaparin tiedottajan mukaan pariskunta olisi kuitenkin yhä sitoutunut palvelemaan Harryn kotimaata. 

– Kuten edellinen vuosi on näyttänyt, Sussexin herttua ja herttuatar ovat yhä vannoutuneita Iso-Britannian velvollisuuttaan ja palveluaan kohtaan ympäri maailman ja ovat jatkaneet tukensa tarjoamista organisaatioille, joita he ovat edustaneet virallisesta roolistaan huolimatta. 

Meghan ja Harry ilmoittivat hiljattain myös odottavansa toista lastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja