Prinssi William pöyristyi Harryn ja Meghanin käytöksestä kuningatar Elisabetia kohtaan: "Loukkaavaa ja epäkunnioittavaa"

6:37
Harry ja Meghan ovat virallisesti jättäneet brittihovin – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa oikeasti näyttää

Prinssi Williamin kerrotaan järkyttyneen veljensä viime aikaisesta käytöksestä kuningatar Elisabetia kohtaan, kertoo The Sunday Times.

Buckinghamin palatsi vahvisti perjantaina 19. helmikuuta prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ilmoittaneen kuningatar Elisabetille, etteivät he aio palata kuninkaallisen perheen työtä tekeviksi jäseniksi.

– Vaikka kaikki ovat surullisia heidän päätöksestään, herttua ja herttuatar pysyvät kuninkaallisen perheen rakastettuina jäseninä, palatsin tiedotteessa kerrottiin. 

Lopullisen vetäytymisen myötä Sussexin herttuaparin uutisoitiin menettävän kuninkaalliset edustuksensa esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestöissä, joiden suojelijoina herttuapari toimii. Lisäksi Harry tulee menettämään armeijan kunniavirkansa.

Muun muassa People-lehti kertoi Harryn ja Meghanin vastanneen kuningattaren julkaisemaan tiedotteeseen. Herttuapari totesi, että he ovat yhä sitoutuneita velvollisuuksiinsa, Yhdistyneen Kuningaskunnan ja koko maailman palvelemiseen ja tahtovat jatkaa edustamiensa organisaatioiden tukemista virallisista rooleistaan riippumatta.

– Voimme kaikki elää elämämme palvellen. Palveleminen on universaalia, herttuapari totesi tiedotteensa lopulla.

The Sunday Times -lehti kertoi viikonloppuna prinssi Williamin pöyristyneen veljensä ja herttuatar Meghanin käytöksestä. Lähteiden mukaan William on kokenut herttuaparin vastaiskun loukkaavana veljesten isoäitiä kuningatar Elisabetia kohtaan.

– William on todella surullinen ja rehellisesti sanottuna järkyttynyt veljensä käytöksestä, sanoo lehdelle puhunut lähde.

Tämän mukaan prinssi William on kokenut Harryn ja Meghanin toiminnan tilanteessa "loukkaavaksi ja epäkunnioittavaksi".

– Kuningattarelle ei sanota vastaan – niin ei vain yksinkertaisesti tehdä, eräs lähde sanoi.

Prinssiveljesten lehdelle puhuneet ystävät uskovat silti, että Harry ja William ovat kaikesta huolimatta avoimia parantamaan tulehtuneita välejään.

– Hän on hyvin järkyttynyt tapahtuneesta, mutta uskoo hänen ja Harryn välien paranevan ajan kanssa, prinssi Williamin lähipiiristä kerrottiin.

Daily Mailin mukaan prinssi William on kokenut veljensä erkaantumisen perheestä vaikeaksi, sillä tämän myötä hän ja hänen oma perheensä ovat yhä enemmän vastuussa edustustehtävistä.

– He ovat jakaneet elämässään kaiken: toimiston, hyväntekeväisyysjärjestön, yhteiset tapaamiset useimpina päivinä – ja heillä on ollut hauskaa. Hän ikävöi sitä, prinssi Williamin lähipiiristä kerrotaan.

Pitkään hiljaiseloa Yhdysvalloissa viettäneet Harry ja Meghan julkistivat noin viikko sitten, että heidän toukokuussa kaksi vuotta täyttävästä Archie-pojastaan on tulossa isoveli. Vain vuorokautta myöhemmin vahvistettiin, että herttuapari antaa pian ensimmäisen televisiohaastattelunsa sen jälkeen, kun he jättivät brittihovin noin vuosi sitten.

Talk show -tähti Oprah Winfreyn tekemä haastattelu nähdään CBS-kanavalla 7. maaliskuuta. Brittilehdistön mukaan herttuapari ei kertonut ennakkoon haastattelusta kuningatar Elisabetille tai muille kuninkaallisen perheen jäsenille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja