Harry ja Meghan nähdään vihdoin televisiossa ensimmäistä kertaa lähtönsä jälkeen – brittihovi suunniltaan kauhusta

13:05
Näin murheellinen prinssi Harry kommentoi lähtöään brittihovista

Sussexin herttuapari nähdään maaliskuussa Oprah Winfreyn 90 minuuttia kestävässä haastattelussa. Tämä on saanut brittihovin kauhun valtaan.

Ystävänpäivänä uutiset tulevasta perheenlisäyksestään kertoneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat myös tämän viikon alkuun suuren uutisen: herttuapari aikoo antaa ensimmäisen televisiohaastattelunsa sen jälkeen, kun he jättivät brittihovin noin vuosi sitten.

CBS-kanava tiedotti maanantaina, että haluttu haastattelu nähdään 7. maaliskuuta, kun Harry ja Meghan saapuvat talkshow-tähti Oprah Winfreyn haastateltaviksi.

Vanity Fair -lehdessä ennakoidaan jo, mitä aiheita 90 minuuttia kestävän haastattelun aikana tullaan mahdollisesti sivuamaan. Lehden kuninkaallisiin erikoistunut toimittaja Katie Nicholl kirjoittaa saaneensa vihiä siitä, että herttuatar Meghan olisi aikeissa puhua ainakin siitä, millaista oli avioitua kuninkaallisen kanssa ja mikä ajoi pariskunnan jättämään brittihovin.

Lehden saamien tietojen mukaan Meghan ei kuitenkaan ole aikeissa paljastaa kaikkia lähtöön liittyviä yksityiskohtia, koska tahtoo kunnioittaa kuningatar Elisabetia. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko pari keskustellut tulevasta haastattelusta kuningattaren kanssa, mutta Vanity Fairin ja Mirrorin mukaan Buckinghamin palatsia ei ole konsultoitu, kun Harry ja Meghan päättivät antaa haastattelun Winfreylle.

– He ovat hyvin innoissaan kaikesta ja odottavat, että voivat kertoa onnestaan Oprahille. Se on heille mahdollisuus antaa ihmisille vilaus heidän uudesta elämästään ja kertoa, mitä he odottavat tulevalta, herttuaparin lähipiiristä kerrotaan.

Palatsin lähteiden mukaan herttuapari ei ole enää velvollinen kysymään lupaa haastatteluihin hovilta, vaan saavat päättää niistä itsenäisesti. Mirrorille puhuneet lähteet hovista kertovat, että tästä huolimatta Harryn ja Meghanin aikeet ovat herättäneet suurta huolta, sillä hovi ei voi vaikuttaa siihen, millaisia asioita haastattelussa nousee ilmoille.

– Jos pohtii, millaisia syvähaastatteluja on aiemmin nähty, on selvää, etteivät ne koskaan näytä positiivisilta kaikkien näkökulmasta, lehden lähde huomautti.

Herttuapari antoi edellisen kerran laajan televisiohaastattelun syksyllä 2019, kun ITV:n toimittaja Tom Brady matkusti parin kanssa heidän Afrikan-kiertueelleen. Tuolloin kohun aiheuttivat prinssi Harryn kommentit siitä, että hän ja isoveli prinssi William "ovat eri poluilla elämässään" sekä herttuatar Meghanin kokemus siitä, että pikkuvauva-arki julkisuuden valokeilassa on ollut raskasta, eikä kovin moni ole kysellyt, kuinka hän oikeastaan jaksaa. 

Harryn kommentit tulkittiin vahvistukseksi sille, että prinssiveljekset ovat huonoissa väleissä keskenään ja Meghanin puheet puolestaan koettiin piikittelyksi kuninkaallista perhettä kohtaan.

Hovissa ei varmasti myöskään ole unohdettu Harryn äidin prinsessa Dianan vuonna 1995 antamaa kohuhaastattelua, jossa prinsessa kommentoi avoimesti kohtelustaan hovissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja