Prinssi Harry asteli äitinsä jalanjäljissä – toisti prinsessa Dianan historiallisen teon

2:32
Toukokuussa isäksi tullut prinssi Harry kommentoi häkeltyneenä pienokaisen syntymää.

Prinssi Harry jatkaa äitinsä maamiinojen vastaista työtä.

Prinssi Harry, herttuatar Meghan ja heidän poikansa Archie ovat parhaillaan vierailulla eteläisessä Afrikassa. Matkan aikana he vierailevat Etelä-Afrikassa, Malawissa ja Angolassa. Harry poikkeaa lyhyesti myös Botswanassa matkan varrella.

Angolassa Harry kulki edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan jalanjäljissä. Diana vieraili maassa vuonna 1997 ja tapasi miinakentiltä selvinneen, tuolloin 13-vuotiaan Sandra Tigican. 22 vuotta myöhemmin prinssi Harry tapasi Tigican ja keskusteli hänen kanssaan muutoksesta, joka maassa on tuona aikana tapahtunut.

– Olen todella tyytyväinen kaikesta työstä, mitä on tehty. Minusta on hienoa nähdä, että seuraat hänen jalanjäljissään, Tigica kertoi Harrylle tulkin välityksellä.

Vuonna 1997 prinsessa Diana käveli Huambossa Angolassa miinakentän halki kulkevaa polkua ja nosti miinakenttien ongelman maailmanlaajuiseen tietoisuuteen. Prinssi Harry kulki omalla vierailullaan samaa polkua. Maisema oli kuitenkin kahdessa vuosikymmenessä muuttunut huomattavasti.

– Herttua pystyi kävelemään samaa polkua, mutta miinojen seassa kävelyn sijaan hän kulki kouluja ja pienyrityksiä täynnä olevan vilkkaan yhteisön läpi, herttuaparin virallisella Instagram-tilillä kerrotaan.

Harry käveli myös Diricon miinanraivausalueen läpi ja käytti samanlaisia suojavarusteita kuin Diana oli aikanaan käyttänyt.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja