Prinssi Carl Philipin perheen Siri-koira lähti karkumatkalle – lemmikin omistaja selvisi apuun sännänneille sivullisille hauskan sattuman kautta

Prinssi Carl Philipin perheen Siri-koira päätti lähteä tutkimaan lähipuistoa ypöyksin.

Ruotsin prinssi Carl Philipin perheen koira päätti taannoin lähteä omille teilleen. Siri-niminen, pienikokoinen terrieri bongattiin hiljattain kävelemässä yksinään Tukholmassa sijaitsevassa Djurgården royal parkissa.

Kuninkaallisperheen kodin läheisessä puistossa vaellellut koira selvisi turvallisesti takaisin kotiin sivullisten henkilöiden keskeytettyä sen karkumatkan.

– Hyppäsimme ulos autosta ja lähdimme kävelemään hieman lähemmäs, Sirin yksin bongannut 20-vuotias Angelina Berge kertoi Expressen-lehdelle.

– Sitten huomasimme sen olevan yksinäinen koira, joka käveli jonkinlaisella polulla, hän jatkoi.

Aluksi Berge ajatteli, että koira kuuluisi puistossa aikaa viettäneelle perheelle. Berge kuitenkin tajusi, että näin ei ollut, kun Siri-koira alkoi seurata Bergeä ja tämän ystävää puistossa oleilevan perheen sijaan.

– Koira oli erittäin rauhallinen ja siitä huomasi, että se oli kävellyt puistoissa aikaisemminkin ja tunnisti reitin, Berge sanoi.

– Tajusimme, että se oli luultavasti karannut. Silitimme häntä ja yritimme saada hänet tuntemaan olonsa turvalliseksi, hän jatkoi.

Hetken kuluttua Berge huomasi puhelinnumeron Siri-koiran kaulapannassa. Kukaan ei kuitenkaan vastannut heidän soittoihinsa tai tekstiviesteihinsä. He eivät tavoittaneet myöskään Tukholman poliisin eläinyksikköä.

Kokeiltuaan kaikkia keinoja Bergen ystävä vitsaili prinssin asuvan lähistöllä ja pohtineen, eikö tällä ollutkin koira. Heitto sytytti lampun Bergen päässä.

Berge etsi Googlesta tietoa kuninkaallisperheen koirasta ja törmäsi vuonna 2018 julkaistuun artikkeliin, jonka mukaan Siri koira oli aikaisemmin karannut ja se oli tuotu kotiin poliisikyydillä.

– Näin koiran kuvan ja putosin polvilleni, en voinut lopettaa nauramista, koska se oli niin taivaallisen koomista, Berge kertoo.

– Aloimme puhua koiran kanssa ja sanoimme hänen nimensä. Hän oli erittäin onnellinen. Sitten tajusimme, että se oli luultavasti prinssin koira, hän kertaa.

Arvoituksen selvitettyään Berge ja tämän ystävä kantoivat Siri-koiran puiston poikki kuninkaallisperheen kodin, Villa Solbackenin, etuovelle.

– Prinssi Carl Philip tuli alas poikansa kanssa ja haki koiran. Hän oli niin mukava ja ystävällinen ja kiitti meitä yhä uudelleen ja uudelleen, Berge kertoo.

– Se oli niin outoa. Meillä ei ollut aluksi aavistustakaan, että se oli prinssin koira. Olimme hieman shokissa ja ajattelimme, että millä todennäköisyydellä näin voi käydä meille, hän jatkaa.

Siri-koiran lisäksi prinssi Carl Philipin perheeseen kuuluvat tämän puoliso, prinsessa Sofia, sekä parin lapset prinssi Alexander, 5, prinssi Gabriel, 4, ja prinssi Julian, 8 kuukautta.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja